Book Creator

Književna anamneza

by Lucija Tufeković

Pages 2 and 3 of 5

Crni mačak
Tasja Crnković i Lucija Tufeković
Loading...
Uvod
Loading...
U malom selu pored Londona živjeli su gospodin i gospođa Harris. U početku bili su vrlo sretan par dok gospodinu Harrisu nije preminula majka, nakon toga pao je u depresiju i počeo se tješiti u alkoholu. Gospođa Harris bila je očajna i više nije znala kako bi mu pomogla, više uopče nije pričao s njom samo je pio i spavao. U samoči i očaju gospođa Harris odlučila je nabaviti mačka kako bi imala barem neko društvo, tako je Crni mačak stigao u njihov dom.
Loading...
1. poglavlje
Loading...
Gospođa Harris je nedugo nakon nabave mačka morala otputovati u London na tjedan dana te je pijanog muža upozorila da hrani mačka dok ona ne dođe. Gospodin Harris nije ju doživio već je samo nastavio spavati do kasnog popodneva kada se probudio s gladnim mačkom na sebi, šutnuo ga je sa sebe, ali mačak nije odustajao pa ga je mamuran gospodin ipak odlučio nahraniti.
2. poglavlje
Došli su u kuhinju gdje je na stolu stajala boca koju je prošle večeri otvorio gospodin Harris, mačak je u iščekivanju hrane skočio na stol i srušio bocu. Ljutit gospodin poželio je smjesta izbaciti mačku iz kuće, no nakon što ju je uhvatio za šiju na sekundu ju je pogledao u oči i osjetio neku toplinu. Smilovao se i ispustio mačka, u toj maloj nezgodi vidio je neku pouku te počistio proliveno piće i bacio bocu.
Kraj
Gospodin je provodio sve više vremena brinuči se za mačka pa je zaboravio na potrebu za alkoholom. Nakon tjedan dana gospođa Harris se vratila u kasno večernjim satima očekujući pijanog muža i gladnog mačka no dočekalo ju je potpuno suprotno vatra je bila zapaljena, kuća čista i večera skuhana, a mačak i gospodin zajedno su spavali na kauču. Gospođa Harris nije vjerovala svojim očima, nije znala što se dogodilo no nije ju ni zanimalo, sve što je znala je da je njihovim mukama došao kraj i to joj je bilo jedino važno.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext