Book Creator

Kratkočasnice OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

by Natalija Kozar

Cover

Comic Panel 1
Loading...
Kratkočasnice
Loading...
Učenci OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava
v sodelovanju s Slovensko filantropijo

april 2021
Kaj je Dan za spremembe?
Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Več kot 120.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k trajnostnim razvojnim ciljem in odpravi različnih oblik diskriminacije.
Leto, ki je za nami, je prineslo mnoge spremembe v naših življenjih in poseglo tudi v družabnost, enega izmed ključnih vidikov naših življenj. Z namenom, da obvladamo širjenje virusa, smo zmanjšali ali prekinili vsakodnevne stike v živo s prijatelji, družino, sodelavci in naključnimi mimoidočimi, kar je mnogim izmed nas – sploh pa ranljivim skupinam – prineslo občutke osamljenosti, nepovezanosti in odtujenosti. Letošnji Dan za spremembe zato posebej naslavlja občutke osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Prostovoljstvo je pomembna oblika aktivacije, ki zmanjšuje osamljenost in vrača smisel tako prostovoljcu kot prejemniku prostovoljske pomoči.
Lorem ipsum
Prostovoljec je lahko vsakdo in verjamemo, da tudi za vas obstaja prostovoljsko delo, ki ga boste opravljali z navdihom in navdušenjem. 

Tako so za 12. Dan za spremembe prostovoljci postali tudi naši učenci.
Comic Panel 1
Sprehodimo se skozi izdelke učencev
Comic Panel 1
Sporočila starostnikom
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Miselne igre
Lutkovna predstava
Strip
Učenci so starostnikom namenili pozitivna sporočila, dobre misli, izkazali podporo v času epidemije ter razmišljali o osamljenosti.
Za premagovanje osamljenosti in krajšanje časa so izdelali križanke, rebuse, orehe, sudoku. Za nasmehe na licih so dodali še obilo humorja.
Učenci 5.a razreda so se domislili kratke lutkovne predstave z Rokavico in Nogavičnikom.
Matija Zlatolas, učenec 9.a razreda, se predstavi z vrhunsko dodelanim stripom.
Comic Panel 1
Sporočila starostnikom
5. c razred podružnične šole Pragersko
PrevNext