Book Creator

Guia de l'ahlambra

by Nil Arias Gallardo

Cover

Loading...
PALAU CARLES V
Loading...
PALAU DE CARLES V
L'origen del Palau de Carles V

l'origen del palau de Carles v que es deu a la seva necessitat un lloc on raonen totes les comoditats per l'emperador i la seva família perquè un emperador els i mana una vivenda, ja que el Alcázar, que era la seva residència de vacances, hi com la residència no li donava les seves necessitats doncs els i va dir que fessin el palu per les seves necessitats
HISTÒRIA DEL PALAU DE CARLES V

Sen amo d'Amèrica, l'Emperador Carles V va traslladar la ubicació de la seva casa real a les cases reials de l'Alhambra, per passar l'estiu del 1526 allà. Va néixer llavors a l'Emperador el desig de fer de Granada un dels seus punts de residència, per la qual cosa va projectar construir un nou palau, amb més comoditats i més espai que l'àrab, però connectat a aquest per continuar gaudint- ho, continuant amb això la tasca començada pels seus avis -els Reis Catòlics-, i amb el desig de convertir aquest palau al gran centre àulic de l'Imperi. Així es va dur a terme una de les millors obres renaixentistes que són fora d'Itàlia i el primer gran palau real dels monarcs espanyols.
Com és?

El palau és quadrat, amb una façana principal de 63 metres d'amplada per 17 metres d'alçada. Destaca el pati circular al centre, únic en el seu estil i l'obra més destacada del renaixement a Espanya. Només estan decorades les façanes sud i oest íntegrament. La nord i aquest només en part, pel fet que l'edifici està unit al Alcázar de l'Alhambra.
construcció del Palau de Carles V

L'emperador va ordenar la construcció del palau al costat de l'Alhambra per poder gaudir de les meravelles. L'arquitecte encarregat de l'obra va ser Pedro Machuca, un enamorat del renaixement d'experiència acreditada. La construcció del palau va començar el 1527 i va finançar en la seva totalitat el 1957. La construcció va passar per diverses etapes, manca de fons, revoltes que van aturar les obres, etcètera. Els sostres van arribar a enfonsar-se per abandó.

Posteriorment es van haver de buscar altres recursos procedents de l'Alcázar de Sevilla i els sucres granadins. Es va encarregar l'obra l'any 1527 a l'arquitecte i pintor toledà Pedro Machuca, artista que s'havia format a Itàlia amb Miquel Àngel, suposant per a ell la seva obra principal. Després de la seva mort, el 4 de juny de 1550, es va encomanar aquesta a nombrosos arquitectes, alguns tan importants com Juan de Orea, que exercia l'obra de la Catedral de Granada, o Juan de Minjares, aparellador dels palaus d'Aranjuez i El Escorial .
Quin tipus d'edifici era?

El Palau de Carles I de Granada, Espanya és una construcció renaixentista situada al turó de l'Alhambra. Des de 1958, és seu del Museu de Belles Arts de Granada.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext