Book Creator

Reversed Superheroes. Lærervejledning

by VvCMbYPr9o 6UJHXGqAI8

Pages 4 and 5 of 77

Loading...
Loading...
Introduktion
Loading...
Optakten til forløbet Reversed Superheroes er lærerens egen præsentation af sig selv som én af hverdagens superhelte. I samme åndedrag klarlægges forløbets læringsmål, og hvad der skal arbejdes med i store træk.

Forløbet tager udgangspunkt i principperne inden for taskbaseret fremmedsprogsundervisning, og består af tre faser: før-taskfasen, taskfasen og efter-taskfasen. Undervisningen bygger på et kommunikativt sprogsyn og består af en række tasks og aktiviteter med fokus på problemløsning. Tanken er, at eleverne har rig mulighed for at få deres engelske sprog i spil og samtidigt arbejde videre med deres sprog. Fokus er på mening, kreativitet og leg snarere end på korrekt form.

Selve forløber indledes af en fælles brainstorm af ordforråd og kulturviden omkring temaet Superheroes. Det fælles ordforråd anvendes i interaktive opgaver og spil i Quizlet, hvor eleverne afslutningsvist dyster mod hinanden. Knee-to-Knee er en efterfølgende mundtlig makkeraktivitet, hvor elever, skal gætte hinandens ord og få kommunikationsstrategierne i spil.

Taskfasens hovedfokus er et storyline-præget escape room, Chasing The Read Lantern, der tager udgangspunkt i et 360 graders billede af Piccadilly Circus, hvortil der er knyttet forskellige opgaver, billeder, videoer og ressourcer. Sammen skal eleverne følge historiens mange spor og i fællesskab løse opgaverne og undslippe rummet, komme videre i historien.

Loading...
4
Loading...
I efter efter-task-fasen arbejdes videre med sproget i Watson’s Word Wall på en mere fabulerende vis, hvor elever skaber deres egne historier om fantasiens og virkelighedens superhelte. Aktiviteten fungerer som opvarmning til et elevprodukt, hvor eleverne kan genopfinde sig selv i alternative udgaver af virkelighedens superhelte.


1.a Kommunikation

Adgangen til en frit tilgængelig open-sourcekommunikationskanal, som eleverne søger, findes nok ikke i en udgave, skolen vil stå inde for. Vi forudsætter derfor, at de sædvanlige kanaler: Meebook, Min Uddannelse, Viggo, Aula el. lign. er til rådighed.  

Ønsker man en mere styret udgave, kan man afvikle det som møde i teams eller Meet. Dette kræver blot, at eleverne arbejder med materialet på samme tid. 

En praktisk tilgang, som er set virke i praksis, er at lave et klasse Meet til det fælles arbejde og et antal breakout rooms, pr. 2-3 elever, udvalgt fra transparente kriterier. 

I en vis udstrækning, bør man være opmærksom på parallel kommunikation, afhængig af klassemiljøet. Erfaringer viser, at især overbygningselever ofte kører kommunikation på fx Snapchat, Yellow (Yu bo) eller Messenger.   
Loading...
5