Book Creator

Klik koji je promijenio sve

by Učenici 4.razreda OŠ August Šenoa, Osijek

Pages 2 and 3 of 10

Klik koji je promijenio sve:
Petrova avantura u online svijetu
Ellipse;
Ellipse;
Rounded Rectangle
Tekst i ilustracije: Učenici 4.a razreda, OŠ August Šenoa, Osijek
Loading...
Jednom davno, u svijetu nije bilo računala, nije bilo televizora, nije bilo ni interneta. Tijekom godina svijet se razvijao i godinama su dolazili novi elektronički uređaji.  Dan za danom, svijet je rastao, mijenjao se od  jutra do mraka.
Loading...
Loading...
Kako se svijet mijenjao, tako je stizala i tehnologija. Došao je i uređaj koji se zvao televizor. Svi su poludjeli za njim. Svi osim Petra. A zatim je stigao i internet. Što je uopće to? Petar nije znao što je internet, ali je znao što je knjiga. Malo po malo i Petar je počeo upoznavati internet, ali je i nastavio čitati knjige. On je bio najpametniji u svojoj obitelji i u sobi je imao policu punu knjiga. Imao je najdražu knjigu koja se zvala Oprezno  na  internetu.
Loading...
Jednog dana kad se vratio iz škole, Petar je dobio tajanstvenu poruku na mobitelu. U poruci je pisalo: Klikni link za besplatne  knjige. Petar je otvorio poveznicu i počeo čitati sadržaj ... pisalo je: Vaš račun je hakiran. Kada je Petar to primjetio odmah je otišao s te stranice, ali bilo je već kasno. 
Petar je dobio videopoziv. Nije se htio javiti, ali je došla njegova mlađa sestra i prihvatila poziv. Petar je došao i prekinio poziv. Uplašio se i rekao je sestri  da se ne smije javljati na nepoznate brojeve.  Poziv je bio pohranjen na Petrovom mobitelu. Nepoznati čovjek ga je ponovno zvao, iznova i iznova. 
Nepoznati čovjek je s Petrovog računa saznao i njegovu adresu te osobne podatke. Kada je to saznao, krenuo je prema Petrovoj kući.  Petar je kroz prozor vidio čovjeka koji je ličio na njegovog tatu. Imao je istu jaknu i patike. I šešir. Njegov tata nikada nije nosio šešir. Petar je bio uplašen. Njegovi roditelji nisu bili trenutno kod kuće, bili su na službenom putu. Petar je bio uznemiren pa je nazvao tatu.
I odjednom se začuo zvuk telefona u dnevnom boravku. Tatin mobitel ostao je kod kuće. Petar nije znao što da radi pa je pokušao nazvati i mamu. A mamin mobitel zazvonio je ispred kuće...bio je u rukama nepoznatog čovjeka sa šeširom!! 
Petar je poslao svoju mlađu sestru u sobu i otvorio vrata. Nepoznati čovjek stajao je pred vratima s maskom na licu.
Petar je pitao: "Što radite ovdje i što želite od mene? "
A čovjek je pitao: "Gdje su ti roditelji?"
Petar: "Na službenom putu. "
PrevNext