Book Creator

https://app.bookcreator.com/library/-NXEQdqu4i0CSc5Mpuhp

by markosian.inna

Pages 2 and 3 of 5

Loading...
.
Loading...
Loading...
Penguin (ლათინური, Spheniscidae) თითქმის ექსკლუზიურად სამხრეთ ნახევარსფეროში, ძირითადად ანტარქტიდაში, წყლის, არაფრადინველ ფრინველებში. ისინი კლასიფიცირდება როგორც პინგვინები.

სიტყვა "პინგვინი" უნდა იყოს მიღებული უელსის კალამიდან, თავიდან და გვინიდან, თეთრიდან. ამას ბევრი ლექსიკონი იღებს, მათ შორის ოქსფორდის ინგლისური ლექსიკონი.
Loading...
Loading...
.
Comic Panel 1
Loading...
Comic Panel 1
Loading...
ყველაზე დიდი პინგვინი დაახლოებით 120 სანტიმეტრია, ხოლო გალაპაგოსა და ადელის პინგვინები 40 - დან 70 სანტიმეტრამდეა. სხეულის ცოცხალი მასა 3 — 45 კილოგრამს შეადგენს. ფეხები მოკლე და სქელია. ზოგიერთი სახეობის აქვს გოგრა მათი ხელმძღვანელები. მკერდის კუნთები კარგად არის განვითარებული და ფრთები გადაიქცა სკალპელებით დაფარულ სკალპებად, რომლებიც გამოიყენება ცურვისა და დაივინგის დროს. პინგვინები მშვიდობიანია, არასდროს თავს დაესხნენ ადამიანებს, მაგრამ საფრთხეში, მისი მკვეთრი ბუდეები იყენებენ კუბებისა და ბუდეების დასაცავად
Loading...

ლათინური სიტყვა pinguis ნიშნავს "ცხიმი". მსოფლიოში ყველაზე საინტერესო ცხოველებს შორისაა პინგვინები და ისინი სპეციალურ ფრინველთა კატეგორიას მიეკუთვნებიან. მეტი გვხვდება ანტარქტიდის, აფრიკისა და სამხრეთ ამერიკის სამხრეთ სანაპიროზე. პინგვინების სქელი და მკვრივი ბუმბული ბეწვივითაა და მის ქვეშ დაგროვილი ცხიმი იცავს მათ ცივი და ქარისგან. ბუმბული ტოლია, უკან მუქი და მუცელი თეთრია.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator