Book Creator

Штурецот и мравката

by MARIJA PETRUSHEVA

Cover

Loading...
НАСТАВЕН ПРЕДМЕТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

НАСТАВНА ЕДИНИЦА

ОБРАБОТКА НА БАСНАТА

"ШТУРЕЦОТ И МРАВКАТА"
Loading...
ГЛАВНИ ЛИКОВИ СЕ:
ШТУРЕЦ
МРАВКА
Додека вредните мравки цело лето собираа семиња, дудинки и продови, штурецот Мрзливко се одмараше црцорејќи ја неговата песна.
Ellipse;
Поминаа летото и есента, пристигна зимата. Вредните мравки се во своите топли домови, а штурецот гладен и сам остана надвор на студот.
Еден студен зимски ден, штурецот Мрзливко затропа на вратата на мравката да ја моли за топол дом и малку храна.
Мравката го запраша што правел во текот на летото додека таа вредно работела.
Speech Bubble
PrevNext