Book Creator

56 години ПГРТО - Плевен / ученическо творчество/

by Ивелина Генова

Cover

Loading...
Rounded Rectangle
Loading...
Ивона Иванова, 10а клас,
специалност "Кетъринг"
ПГРТО - ПЛЕВЕН Е СВЕТИЛИЩЕ НА ЗНАНИЕТО….

    Когато честваме празника на нашето училище, ние всъщност отдаваме почит на годините вложен труд, усилия, любов, опит и знания, на всички онези прекрасни учители и хора, посветили своя живот на една-единствена мисия - да ни обогатят и да посеят в нас умения, които да надграждаме и развиваме в бъдещето.

     Учителите от ПГРТО - Плевен са пътеводителите, които устремено ни насърчават и подготвят за трудностите - очакващи ни по пътя към нашите мечти. За годините, прекарани в ПГРТО, научих, че най-важното е да бъдеш човек с главно“ Ч“, че не е важно какво ни се случва, а как реагираме на това, което ни се случва! Да се уважаваме взаимно и да се грижим един за друг!
Покрай създалото се епидемично положение разбрах едно: ПГРТО - Плевен не е просто място за водене на учебен процес, но това, което му придава стойност и го прави толкова значимо - са Учителите! Те, въпреки всички препятствия… сега и в миналото, се изправиха най-отговорно, заедно с нас, и всячески ни подкрепиха и разбраха в този екстремен момент! Макар че се сблъскахме с доста пречки, докато се приспособим към всички новости, успяхме заедно, като екип и като едно голямо семейство да се сработим и да поемем по пътя на едно пътешествие, пътувайки към знанието и устремени напред -
да продължим своето обучение, израствайки като бъдещи специалисти и възпитаници на най-добрата гимназия – Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване - Плевен!

Ивайла Линкова, 11а клас,
специалност „Кетъринг“
Даниел Вълчев, 8б клас,
професия "Готвач"
За теб, училище любимо

За теб, училище любимо,
аз пиша стих във този час.
За моите учители добри
и за приятелите ми от осми „б“ клас.

С усмивка всяка сутрин рано
прекрачвам аз училищния праг.
Как весело звъни звънчето медно
и кани ме да вляза в час!

А там е толкова забавно, ведро,
редуват се задачи и игри.
Старая ли се, винаги е лесно
и ученето ми спори.

Гордея се, училище, със тебе!
Надявам се и ти да се гордееш с мен.
За празника твой аз ти пожелавам:
Честит петдесет и шест годишен юбилей!

Андриан Личев, 8б клас,
специалност „Съдебна администрация“
PrevNext