Book Creator

Kdo je napravil Vidku srajčico

by Irena Zajc

Cover

Loading...
KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO
Loading...
Loading...
Menjava generacij (OŠ Cerkno, junij 2012)
Zadnji majski in prvi junijski dnevi so v šoli vsako leto zaznamovani z bližajočim se slovesom generacije devetošolcev, ki se odpravljajo "v širni svet" po nova znanja in spoznanja. Šola je k sreči tudi ustanova, ki vedno ostaja mlada. Vsako leto vanjo namreč prihajajo novi rodovi, ki prinašajo novo energijo in novo veselje. Ti dve generaciji se žal le redko srečata. Letos je bilo na naši šoli drugače.
V sredo, 30. maja 2012, so nas namreč obiskali bodoči prvošolci. Najprej so imeli skoraj čisto pravi pouk o literaruri. Naučili so se, kaj je ljudska pripovedka, nato pa so eno od njih - znamenito pripovedko o kralju Matjažu in njegovi Alenčici ter zvestih vojščakih - videli v živo. Prebrali, odplesali in odigrali so jim jo letošnji devetošolci.
Mentorica Mojca Lipužič Moravec
O ne, nismo bili tako dolgočasni, le težko so čakali :-)
Hej, mlada Majda, ti lepa ajda, pijana brajda … 
Vam bom že dala, Fran velikan, vedno zaspan, nikdar opran …
Ne boš ne. Majda je najstarejša, Fran je najmočnejši, Anica je najlepša, Jure je najpametnejši in ti Tomaž si najbolj priden, jaz pa sem najbolj lačna, zato bom tudi jaz sama pojedla pogačo.
V gozdu sem našel mladega ptička, ki je padel iz gnezda. Prinesel sem ga domov. Poglejte, kako je še majhen in lep. Trosil mu bom drobtinic, dokler ne bo toliko dorasel, da bo lahko letel.

Nesrečni Videk, saj še sami nimamo kaj jesti.
PrevNext