Book Creator

AVIONS

by IKER MATÍAS ORTA MORÁN

Cover

Loading...
AVIONS
Loading...
Loading...
Guió
Thought Bubble
Origen
Primers avions
Evolució dels avions
Avions a l'actualitat
Thought Bubble
Origen
El primer avió es va inventar el 9 de Octubre del 1890. Va ser inventat per Wilbur y Orville Wright. Però gracies a Clément Ader l’avio va aconseguir volar 50 metres gràcies per el vent que feia.

Els Wright van provar un biplano anomenat Flyer de dues hèlices. Impulsat per un motor de 12 cavalls de vapor i 90 quilograms de pes que ells mateixos van dissenyar i construir, ja que el motor de benzina de era molt pesat.
El timó de profunditat era a la part davantera. Servia per pujar i baixar el morro.
PRIMERS AVIONS
El timó posterior servia per dirigir l’avió a esquerra i dreta.
El motor estava fet d’alumini i coure. Tenia una potència de 12 cavalls i feia girar dues grans hèlices pel darrere de l’aparell.
El pilot anava estirat sobre l’ala inferior, en un suport sense cinturó de seguretat.
El 'Flyer' no tenia rodes, sinó uns lliscadors amb forma de trineu. Funcionava com una catapulta i disparava l’avió ben recte.
EVOLUCIÓ DELS AVIONS
S'ha passat de fabricar aparells voladors a màquines capaces de transportar a centenars de passatgers i tones de càrrega, així com a volar a velocitats supersòniques.
Els primers avions funcionaven amb un motor de benzina que feia rodar una hèlice, més endavant varen aparèixer uns avions amb turboreactors que eren molt més ràpids.
Amb aquests avions el transport aèri s'ha convertit en el més utilitzat per fer trajectes llargs.
L'avió és el mès ràpid de tots els mitjans de transport.
AVIONS EN LA ACTUALITAT
Un avió és una aeronau, més pesant que l'aire, capaç de volar per l'atmosfera. Un avió ha de contenir unes ales que li permeten mantenir a l'aire. L'avió té una cua a la part de darrere, formada per: un timó i timons de profunditat, la cua que permet una millor maniobrabilitat i estabilitat.

Per l'ús a què es destinen es poden classificar en avions de passatgers, de càrrega, militars, d'acrobàcia, apagafocs, etc. Pot ser d'un o més motors, situats al cos o a les ales de l'avió, segons el model, o bé no tenir motor.
PrevNext