Book Creator

Ngingah Ayam

by Desy Eka Ayu Ningrum

Pages 2 and 3 of 3

Comic Panel 1
NGINGAH AYAM
Loading...
Bapakku yaiku peternak ayam terkenal ing desoku.
Bapak gadah kandang ayam katah ing mburi omah. Kandang ayam nek mburi omah kabehe ono 5, saben tiap-tiap kandang nduwe ukuran 5 x 6 meter ingkag kuat nampung ayam sing jumlahe 50 ekor.
Saben esuk aku mbantu bapak menehi pakan lan ngombe gawe ayam supoyo gelis gede lan payu larang. Pakan ayam sing biasa digunakne ono berbagai macem, kadang dipakani beras, jagung, utowo dedak.
Pakan kasebut biasa ditumbas bapak ten tengkulak khusus sing wes kerjasama suwe dadine iso oleh rego ingkang murah.
Ayam ing kandang mburi omah biasane di jupuki tigan e saben dino, selain kuwi ono juga ayam ingkang khusus di jupuk daging e gae dipangan.
Alhamdulilah keluargaku saget wirausaha dewe soko kandang ingkang di budidayakne bapakku.
Aku seneng belajar ngingah ayam langsung karo bapak.
Aku duweni cita-cita sok bien gedhe bakal iso nerusne usahane bapakku supoyo luweh gede lan berkembang.
Comic Panel 1
Loading...
SELESAI

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext