Book Creator

eTwinning 2021/22

by Júlia Codinach Soler

Pages 6 and 7 of 11

eTwinning
Come and see my world
El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea que va començar l’any 2005 com una part fonamental del programa e-Learning. Des de la seva creació el 2005, eTwinning s’ha convertit en la xarxa social europea més gran de docents i centres escolars.  

L’objectiu d’eTwinning és promoure i facilitar el contacte, l’intercanvi d’idees i el treball en col·laboració entre professorat i alumnat dels països que participen en eTwinning, a través de les TIC. Docents i alumnes de centres escolars de diferents països europeus poden desenvolupar projectes de col·laboració a través d’Internet sobre qualsevol tema de l’àmbit escolar acordat pels participants.
Els alumnes de P5 participen aquest curs 2021/22 en el projecte: Come and see my world. L’objectiu d’aquest projecte és que els nens i nenes investiguin sobre les seves tradicions i que en descobreixin d’altres aprenent, també, cançons i danses d’altres cultures. Els centres escolars amb qui compartirem el projecte són d’Itàlia, Eslovènia, Turquia, Romania i Polònia.
1. Ens presentem
Abans de començar el projecte vam buscar en una bola del món on vivien els nostres companys. Ens vam haver de fer a la idea que vivien tan lluny que per visitar-los hauríem d'agafar un avió.
P5 A
P5 B
Després vam veure la necessitat de presentar-nos. Els alumnes creien que s'havien de donar a conèixer als seus nous companys i companyes, així que vam preparar unes banderoles on van poder escriure i dibuixar la seva informació personal: el seu nom, la seva foto, la seva edat, la data de naixement, el seu color preferit, una cosa que els agrada i una que no.
2. Ensenyem la nostra escola
Un cop presentats vam visualitzar els vídeos on els altres nens i nenes del projecte es presentaven i ensenyaven la seva escola, així que vam decidir gravar també la nostra escola i mostrar els diferents espais:
"our school", "our hall", "our classroom", "our playground", "our theatre", "our gym"...
THIS IS
OUR SCHOOL!
Speech Bubble
3. Ensenyem el nostre poble
Després, entre tots els nens i nenes es va decidir que també es volia ensenyar el nostre poble: TONA. Vam fer una ruta per alguns dels espais del poble i vam tirar fotos per enviar-les als nostres companys i companyes de projecte:
Descobrim les altres
ciutats i pobles
del projecte!
Loading...
4. Anem a viatjar!
Loading...
Arriba l'hora de viatjar i fer nous aprenentatges sobre les cultures dels altres països participants del projecte. I per viatjar és imprescindible un PASSAPORT. Així que cada alumne/a es va fer el seu abans de voltar per Europa!
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
5. La cultura catalana
Loading...
Amb moltes ganes d'aprendre sobre les cultures dels altres països, primer vam haver de decidir quina tradició catalana els ensenyaríem nosaltres. Després d'una estona de debat vam optar per explicar i ensenyar: EL DIJOUS LLARDER!
6. A viatjar!
Per fi va arribar l'hora de viatjar. Tots en tenien moltes ganes! Així que vam agafar un avió i vam començar a viatjar pels altres països. Vam aprendre sobre les seves cultures, cançons, danses i jocs tradicionals.
Volem amb avió
Ens aprenem les danses tradicionals
Krakowiak - Dansa tradicional polonesa
7. Ens coneixem?
Finalment, per tancar el projecte, vam tenir la sort de fer una videotrucada amb els nostres companys i companyes d'eTwinning. Vam poder connectar-nos, presentar-nos i ensenyar-los la nostra cançó del Dijous Llarder en directe! Ells i elles també es van presentar i ens van ensenyar danses, jocs i cançons tradicionals molt interessants. Va ser molt emocionant!
Resum de la videotrucada
THANK YOU SO MUCH!
Ha estat un plaer formar part d'aquest projecte i tenir la sort de compartir-lo amb alumnes d'altres països d'Europa.
P5 (Pingüins i Panteres)
Curs 2021/22
PrevNext