Book Creator

AVANTURE VELIKIH I MALIH ŽIVOTINJA

by Ljubica Klanac

Pages 2 and 3 of 7

Avanture velikih i malih životinja
Magarac Šime putuje svijetom
                                 Pročitat ćete priču o magarcu Šimi .Volio je putovati jer su ga kao malenog vodili svugdje po svijetu. Kada je porastao, živio je u Kaštelima i imao je lošeg vlasnika koji se nije brinuo o njemu. Velika želja mu je bila otići od njega. 
Loading...
Odlučio je krenuti u svijet. Sa sobom je ponio košaru s bocom vode i sladoled iz McDonalds-a . Prvo je krenuo u Italiju. Tamo je uživao u slušanju glazbe, vozio se gondolom i jeo pizzu. 
Loading...
Loading...
Nakon Italije je otputovao u Francusku. Uživao je u kafiću i pokušao je probati francuski kroasan ali ga je vlasnik potjerao jer životinje ne sjede u kafiću. 
Loading...
                      Dok je šetao francuskim ulicama shvatio je da je propustio let za Kinu. Nije dugo bio tužan, jer je saznao da je put za Kinu jako dug i naporan. 
Poželio je vratiti se natrag u Hrvatsku. Na putu u Hrvatsku prespavao je na farmi u Sloveniji. Bilo mu je ugodno i toplo, a ostale životinje na farmi su ga lijepo primile. 
                           Ovaj put odlučio je živjeti u Splitu. Otvorio je putničku agenciju „Magareća putovanja“ i savjetovao je druge magarce kuda putovati. Čak je izradio i „Vodič za putovanja“ . Danas, druge životinje kažu da je najbogatiji magarac u Splitu i uživa u svom bogatstvu. 
Ova priča nastala je u sklopu eTwinning projekta Superčitači 2. U pisanju priče sudjelovali su učenici koji pohađaju Izvannastavnu grupu Čitanje je fora.
Sudjelovali su : Petar Grbavac, Stipe Gadžo, Marta Mateta,
Sara Radman - Livaja, Gita Rogulj, Sofia Rogulj i Lucija Škarica; učenici 4.a razreda .
Učiteljica Ljubica Klanac

Ožujak 2021.g.
PrevNext