Book Creator

Medo Winnie zvani Pooh

by ROBERTA BARIĆ

Cover

Loading...
Loading...
Alan Alexander Milne

Medo Winnie zvani Pooh

Loading...
učiteljica Roberta Barić
2.b OŠ Mertojak
Split
Prvo poglavljeu kojem upoznajemo Medu Winnieja(čitaj Vinija) zvanog Pooh(čitaj Puh) i neke pčele u kojemu priča počinje.
U prvoj priči medo Pooh pokušava nadmudriti pčele te ukrasti malo njihovog meda da bi zadovoljio svoj gladni trbuščić.
Pri prvom pokušaju pao je sa stabla. Nakon toga otišao je do svog prijatelja Christophera Robina(čitaj Kristofera Robina) da bi ga upitao ima li možda kakav balon.
Nakon što je Christopher Robin pronašao plavi balon, obojica su se uputila u šumu da bi balonom zavarali pčelice.
Medo Pooh se pretvarao da je kišni oblak. Za te je potrebe Christopher Robin otišao kući po kišobran kako pčele ne bi posumnjale.
Iako je medo Pooh pjevušio pjesmicu o tome kako je krasno biti oblak, pčele su postale sumnjive i stalno su oblijetale oko košnice.
Na kraju je medo Pooh zaključio kako to uopće nije prava vrsta pčelica te je poželio sići. No kad se vinuo u zrak s balonom, nije razmišljao o tome na koji će se način spustiti.
Christopher Robin upotrijebio je svoju pušku te pogodio balon kako bi medo Pooh sigurno sletio na tlo. Kako je medo Pooh cijelo vrijeme grčevito stezao konopac balona, još dugo nakon ovog događaja ruke su mu ukočeno stajale uvis pa je svaki put kad bi mu kakva muha stala na nos morao puhati i otpuhivati na sve moguće načine.
Možda je zbog toga i dobio ime Pooh.
Drugo poglavlje u kojemu Pooh odlazi u posjet i upada u nezgodan tjesnac
• U ovoj priči medo Pooh odlazi u posjet prijatelju Zecu. Pooh je oko jedanaest sati prijepodne uvijek volio nešto prigristi pa je bio ugodno iznenađen kad ga je Zec pitao bi li želio kruh s medom ili maslacem. Pooh je bez razmišljanja odgovorio: “Oboje. Ali ne muči se oko kruha.” Kad je medo Pooh želio poći kući, dogodila se prava drama.
Zapeo je na izlazu iz Zečeve jazbine i nikako nije mogao izaći. Iako su ga prijatelji teškom mukom pokušavali izvući, nisu uspjeli pa su mu savjetovali da tjedan dana niša ne jede pa će nakon toga moći izaći iz rupe.
U tih tjedan dana Christopher Robin mu je čitao, a Zec je u svojoj jazbini vješao rublje na njegove noge. Nakon tjedan dana uspio je izaći iz rupe.
Napokon je bio slobodan.
PrevNext