Book Creator

Ο Albert Einstein

by Πηνελόπη Λιάρου

Cover

Loading...
Ο Albert Einstein.
Loading...
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ
ΣΤΟΠ! . Σταμάτα τη μηχανή του χρόνου.
ΜΕΡΑ ΜΗΝΑΣ ΕΤΟΣ
14 3 1879
Μην ξεχάσεις αυτή την ημερομηνία τότε γεννήθηκε ο άλμπερτ Αϊνστάιν.
Ως παιδί, ο Αϊνστάιν δεν εκδηλώσε από νωρίς ενδιαφέρον για την επιστήμη. Μάλιστα δυσκολευόταν να μιλήσει σε ηλικία 2 ετών Και, ίσως για να είναι σίγουρος ότι δεν έλεγε κάτι λάθος συνήθιζε να επαναλαμβάνει χαμηλόφωνα κάθε φράση πριν να την προφέρει πιο δυνατά. Πρέπει να ξέρετε πως πολλοί δεν το θεωρούσαν ιδιαίτερα έξυπνο . Τέσσερα του χρόνια ο πατέρας του του χάρισαν μία πυξίδα που έγινε η αχώριστοι του φίλη και από τότε ο άλμπερτ άρχισε να λέει ερωτήσεις στον εαυτό του και να εξερευνά τον κόσμο με την περιέργεια όπως όλα τα παιδιά. Το μεγάλο του πάθος; Να φτιάχνει μόνος του τα παιχνίδια: του προκαλώντας ήδη από τότε τους νόμους της φυσικής, κατάφερε να φτιάξει έναν Πύργο από τράπουλα που τον ζήλευαν όλοι.
1
Επιστήμονας ή μουσικός;
Ο πρώτος δάσκαλος του Άλμπερτ ήταν ο θείος του ο Γιακόμπ ήταν μηχανικός, αδερφός και συνεργάτης του πατέρα του. Του έμαθε να καταλαβαίνει και να χρησιμοποιεί την άλγεβρα και την γεωμετρία του έκανε μαθηματικά προβλήματα και γρίφους για να τα κατανοήσει πιο καλά. Ο νεαρός Άλμπερτ ήταν Επίσης παθιασμένος μουσικός. Η μητέρα του του είχε χαρίσει ένα βιολί με το οποίο έπαιζε κυρίως όταν ήθελε να συγκεντρωθεί. του άρεσε να παίζει έργα του Μότσαρτ.
Οι γρίφοι του Γιακόμπ
Όπως ο νεαρός Άλμπερτ , Δοκιμάστε να λύσετε αυτούς τους δύο γρίφους.
.
Ο καθηγητής Χάιζενμπεργκ έχει 4 κόρες. Κάθε κόρη έχει έναν αδερφό. Πόσα παιδιά έχει συνολικά;
.
Το σύνολο των ηλικιών τριών φίλων του Άλμπερτ είναι 48. Σε 10 χρόνια ποιο θα είναι το σύνολο των ηλικιών τους;
4+ = ;
48+ = ;
2
Όχι στην βία.
Ο νεαρός Einstein ήταν αλλεργικό σε κάθε μορφή εξουσίας και απεχθανόταν ότι είχε σχέση με τον πόλεμο. Όταν πλησίαζαν τα 17α γενέθλια του, ηλικία στην οποία έπρεπε να υπηρετήσει στο στρατό ,για να μην το κάνει, πήγε στην Ιταλία, στην Παβία, όπου είχε ήδη μετακομίσει οι γονείς του και η αδερφή του η Μάγια. Στο μεταξύ είχε καταλάβει πως ο δρόμος του ήταν αυτός της επιστήμης Και αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για να μπει στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης δύο χρόνια νωρίτερα από ότι έπρεπε.
Μία πολύ δύσκολη πρόκληση αλλά και ένα Παράδειγμα προς μίμηση για να εξασκείτε συνεχώς το μυαλό σας.
Πέρασε με άριστα τις εξετάσεις στα μαθήματα των θετικών επιστημών, αλλά συνολικά δεν τα πήγε πολύ καλά κι έτσι απορίφθικε. Η αποφασιστικότητα του όμως ήταν μεγάλη και γράγτηκε στη σχολή του Άαράου κοντά στη Ζυρίχη, όπου ακολούθησε μια επαναστατική μέθοδο μελέτης: Έμαθε την τεχνική της σκέψης μέσω εικόνων, η οποία θα του χρησίμευε στη συνέχεια για να αναπτύξει τις πιο ιδιοφυείς ιδέες του.
3
Στη συναρπαστική Ζυρίχη
Το 1896, κατάφερε τελικά να μπει στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, αλλά ως φοιτητής ήταν απείθαχος, αντιδραστικός και επαναστάτης. Με την ευφυΐα του, αμφισβητούσε τους κανόνες και τις διδαχές των καθηγητών. Ο κοσμήτορας του τμήματος φυσικής Χένριξ Βέμπερ τού είπε μια μέρα:
Speech Bubble
Είστε πολύ έξυπνος, Αϊστάιν, αλλα έχετε ένα μεγάλο ελάτομα: Δεν σηκόνετε κεβέντα
4
Σπουδές και έρωτες.
Οι μέρες του ήταν γεμάτες με πειράματα, δοκιμαστικούς σωλήνες, φώτα και όλα όσα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να γνωρίσει τον κόσμο και τα μικρά και αόρατα στοιχεία του. Το πάθος του για τη φυσική τόσο τη θεωρητική, τόσο και την πειραματική, τον οδήγησε στο πρώτο σπουδαίο επίτευγμα του το 1900, την αποφοίτηση του αλλά δυστυχώς ο απείθαρχος χαρακτήρας του δεν τον βοήθησε να βρει δουλειά στο πανεπιστήμιο και αναγκάστηκε να δεχτεί μία θέση στο γραφείο διπλωμάτων τέχνης της Βέρνης. Βρήκε ωστόσο τον έρωτα στο πρόσωπο της συνάδελφού του, Μιλέβα Μάριτς της οποίας παντρεύτηκε το 1903. Ήταν ένας έντονος γάμος με πολλά προβλήματα. Έκαναν δύο παιδιά και χώρισαν μετά από 10 χρόνια συμβίωσης.
5
PrevNext