Book Creator

Godišnjak

by Elena Emm

Pages 100 and 101 of 133

3.2. Košarka
Učenici naše škole sudjelovali su na košarkaškom natjecanju na kojem su u finalnoj utakmici za prvake petih i šestih razreda grada Zagreba osvojili 2. mjesto. Čestitamo učenicima i trenerima!
Naši košarkaši osvojili su veliko 4. mjesto na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike osnovnih škola u školskoj godini 2022./2023. Čestitamo dječacima, njihovoj mentorici profesorici Hudovsky i voditelju Ivanu Hercigonji.
3.3. Upoznajte El Musicante
El Musicante- potpuno drugačija  glazbena škola osnovana je 2014. godine s vizijom da djeci i mladima ponudi edukacijsku platformu s naglaskom na iskustvo glazbe te poticanje glazbenog druženja među polaznicima. Od svojeg početka održali smo više od 170 nastupa, osamnaest ljetnih škola u Moslavini, pokrenuli  izdavačku kuću koju vode polaznici, napravili svoj autorski božićni bend, a ostvarili smo kontinuirane i plodne suradnje sa Hrvatskom udrugom za epilepsiju, Hrvatskom knjižnicom za slijepe, Pučkom kuhinjom na Svetom Duhu te nekoliko domova za starije i nemoćne.

Više od tisuću djece i mladih bilo je dio naše škole, a djelovali smo tijekom godina na devet zagrebačkih lokacija te u gradu Krku i Petrinji. Trenutno imamo aktivnih  11 bendova koji redovito nastupaju na našim festivalima i drugdje.

U školi  rade mladi predavači, multiinstrumentalisti, većinom aktivni glazbenici koji dijele strast prema viziji da El Musicante uistinu bude potpuno drugačija glazbena škola.
Loading...
Naša remetska priča
Loading...
U Remetama djelujemo od 2015. godine kada smo zahvaljujući potpori remetskih Karmelićana dobili prostor na korištenje te smo godinama okupljali djecu iz tog dijela Zagreba od kojih su mnogi bili učenici OŠ Remete.
Nakon zagrebačkog potresa u kojem su župna crkva i samostanski prostor teško nastradali, naše smo aktivnosti preselili u Osnovnu školu Remete. Pune dvije godine traje ta suradnja i u tom je razdoblju više od pedesetero učenika upoznalo svijet gitare. Naša je grupa polaznika nastupila u sklopu velike božićne svečanosti u OŠ Remete 2022. godine, a osnovali smo i bend sastavljen od učenika škole- Odmotane sarme koje su već zabilježile nastupe u klubovima Hard Place i SAX na El Musicante festivalima. Dio naših bivših polaznika i dalje aktivno svira u zboru mladih u župi, a sigurni smo da nas i u budućnosti očekuju brojni zajednički projekti, nastupi i glazbena iskustva kojih ćemo se svi dugo sjećati.
Loading...
Loading...
Više o El Musicanteu doznajte na https://elmusicante.com/
Loading...
Sjajni nastupi naših školskih gitarista
Loading...
Polaznici El Musicante glazbene škole ujedno i učenici naše škole nastupili su u nedjelju 4. lipnja u prepunom SAX-u Klubu hrvatskih glazbenika svirajući pjesme koje su naučili u protekloj školskoj godini.
Bio je to svečani završni koncert gdje su polaznici El Musicantea iz cijelog grada došli pokazati svoje gitarističke i pjevačke vještine. Čak četiri grupe naših učenika, od drugašića do osmaša nastupilo je na pozornici koja je nebrojeno puta ugostila legendarna imena domaće i inozemne glazbe.

Veliko je to iskustvo za njih, a nama veliki dobitak sada kada znamo da u školi imamo tolike gitaristice i gitariste.
El Musicante glazbena škola već dvije godine u našim učionicama podučava naše učenike i ponosni smo vidjeti ovako lijepe rezultate.
Loading...
Loading...
3.4. Ples u OŠ Remete
Udruga POKRET i Umjetnička organizacija Plesni solisti u našoj školi provodi plesni program za školski uzrast kroz tri plesne skupine.
Od prvog razreda plešemo Suvremeni ples i osnove klasičnog baleta, a od petog Jazz dance i ostale urbane plesne tehnike.

Imali smo nekoliko nastupa tijekom školske godine počevši od Božićnog u školi i Dječjem kazalištu Dubrava. Zatim smo uljepšali zimu sa Zimskom produkcijom, a u travnju obilježili Međunarodni dan plesa u Kulturnom centru Travno i Histrionima.
U lipnju završavamo našu plesnu školsku godinu sa pregršt koreografija na sceni Travno. Samo neke od njih: „Princeze Ratnice“, „Tajne Pantere“, „Boogie Shoes“, „Izgubljena u vremenu i prostoru“, „Srijedom navečer“.
4.
NATJECANJA 2022./2023.
PrevNext