Book Creator

Godišnjak

by Elena Emm

Pages 100 and 101 of 133

Loading...
Naša remetska priča
Loading...
U Remetama djelujemo od 2015. godine kada smo zahvaljujući potpori remetskih Karmelićana dobili prostor na korištenje te smo godinama okupljali djecu iz tog dijela Zagreba od kojih su mnogi bili učenici OŠ Remete.
Nakon zagrebačkog potresa u kojem su župna crkva i samostanski prostor teško nastradali, naše smo aktivnosti preselili u Osnovnu školu Remete. Pune dvije godine traje ta suradnja i u tom je razdoblju više od pedesetero učenika upoznalo svijet gitare. Naša je grupa polaznika nastupila u sklopu velike božićne svečanosti u OŠ Remete 2022. godine, a osnovali smo i bend sastavljen od učenika škole- Odmotane sarme koje su već zabilježile nastupe u klubovima Hard Place i SAX na El Musicante festivalima. Dio naših bivših polaznika i dalje aktivno svira u zboru mladih u župi, a sigurni smo da nas i u budućnosti očekuju brojni zajednički projekti, nastupi i glazbena iskustva kojih ćemo se svi dugo sjećati.
Loading...
Loading...
Više o El Musicanteu doznajte na https://elmusicante.com/
Loading...
Sjajni nastupi naših školskih gitarista
Loading...
Polaznici El Musicante glazbene škole ujedno i učenici naše škole nastupili su u nedjelju 4. lipnja u prepunom SAX-u Klubu hrvatskih glazbenika svirajući pjesme koje su naučili u protekloj školskoj godini.
Bio je to svečani završni koncert gdje su polaznici El Musicantea iz cijelog grada došli pokazati svoje gitarističke i pjevačke vještine. Čak četiri grupe naših učenika, od drugašića do osmaša nastupilo je na pozornici koja je nebrojeno puta ugostila legendarna imena domaće i inozemne glazbe.

Veliko je to iskustvo za njih, a nama veliki dobitak sada kada znamo da u školi imamo tolike gitaristice i gitariste.
El Musicante glazbena škola već dvije godine u našim učionicama podučava naše učenike i ponosni smo vidjeti ovako lijepe rezultate.
Loading...
Loading...