Book Creator

Денови во седмицата

by Александра Пејковска

Cover

Loading...
Loading...
ДЕНОВИ ВО СЕДМИЦАТА
Loading...
Loading...
1. ПОНЕДЕЛНИК
2. ВТОРНИК
3. СРЕДА
4. ЧЕТВРТОК
5. ПЕТОК
6. САБОТА
7. НЕДЕЛА
Rounded Rectangle
Понеделник прв е делник,
тогаш баба прави зелник.
Секој наутро тешко се буди
Кога наутро зора руди.
Speech Bubble
Speech Bubble
Вторник е ден втор
Сите дечиња се во двор.
Во училиште часови пет
Минуваат како птица во лет.


Во средина седи среда
Стисната како помеѓу греда.
Велат дека носи среќа
На сите луѓе по една вреќа
Speech Bubble
А по среда четврток доаѓа
И како ветар брзо ни проаѓа.
Четвртиот ден не е лесно
Во училницата ни станува тесно
Speech Bubble
За сите ученици е рај,
На работната седмица и дојде крај.
Петтиот ден се вика петок
Тој што не го сака е навистина редок.
Шестиот ден е сабота,
И во неа нема работа.
Ден за шетање и одмор
По улица или двор.
Speech Bubble
Speech Bubble
На крајот седела-недела.
Последна е таа-седма.
Сите се подготвуваат
 за седмица следна.
Speech Bubble
PrevNext