Book Creator

A busca de una vida antigua (català)

by Juan Esteban Ruiz Martinez

Cover

Loading...
L'any 2043 després que ocorregués un desastre global que deixaria una mica més del 50% de la població a la Terra, a les afores de Cali, una de les ciutats més conegudes de Colòmbia, hi havia un refugi prop d'una hidroelèctrica d'almenys unes dues mil persones, entre elles hi havia Matt, el qual era el representant d'aquest refugi. Miguel, que és com un fill per a Matt, després d'encarregar-se'n quan els seus pares van morir i Clementine, que a banda de portar-se bé amb Matt, ella s'encarrega de repartir provisions als altres refugiats. Després que Matt anés a revisar la hidroelèctrica i es donés compte que ja no quedava gaire temps perquè deixés de proporcionar electricitat al refugi, decideix buscar-ne un de nou, també per diversos atacs de bandits anteriorment, pren aquesta decisió. Matt truca al Miguel per dir-li que ha d'anar amb ell a buscar un nou refugi i tot i que ell es nega al principi, acaba acceptant.

Mentre tothom dorm, el Miguel es desperta enmig de la nit a causa d'una pesseta, així que ràpidament treu de la seva jaqueta una foto de la seva germana i surt de la cabana. Mentre contempla la imatge de la seva germana, s'aconsegueix veure com surten unes llàgrimes que es llisquen per les seves galtes. Mentre això passa, no para de demanar-li perdó i lamentar-se del que va fer. En aquells moments, arriba Clem que tampoc podia dormir i Miguel igual de ràpid que va treure la foto de la seva germana, la guarda i s'asseca les llàgrimes. Clem s'asseu al costat d'ell i li pregunta:
-¿Estàs bé? Em va semblar escoltar-te plorar
I el Miguel li contesta:
-¿I a tu què t'importa?
-¡Ah! per què em tractes així? No t'he fet res.
El Miguel es queda en silenci i el Clem marxa cap a la seva cabana.
A l'alba, el Matt està preparant els cavalls i els nois s'estan acomiadant dels seus amics i éssers estimats. Abans de partir, Matt li esmenta al Clem que no es preocupi amb el Miguel, que més aviat que tard es portessin bé. Més tard, parteixen del refugi en busca d'un de nou, gairebé una hora i mitja després, arriben a Cali i es pot notar la seva cara de sorpresa en veure els paissatges desolats de la ciutat. Ells, en mai poder haver vist la ciutat, s'emocionen i decideixen explorar una mica per veure si troben alguna cosa de valor. En això, ells entren a el Tresoro, un centre comercial que ara es troba abandonat i dominat per la natura. A l'entrar es troben amb un parell de Chigüiros i Miguel i Clem, que es pensen que són agressius, s'acosten amb cura però en un moment, un Chigüiro petit s'abalança sobre Miguel per jugar amb ell. Aquest, en percatar-se d'això, li demana a Clem que no faci res que són amigables, llavors Clem decideix seguir la resta del grup. El Miguel ràpidament segueix a Clem perquè no li passi alguna cosa. D'un moment a l'altre perden de vista als Chigüiros i en Clem li pregunta al Miguel on estan. Aquest, en observar el lloc, s'adona que es van perdre i no sap per on tornar als cavalls, així que comencen a buscar en en botigues i supermecats coses que els serveixin ja que aviat es farà de nit i no tenen ni menjar ni aigua.
En caure el sol, Miguel i Clem pugen a la torre de La iglesia la Ermita, allà en Miguel comença a preparar el menjar, mentrestant Clem anana vigilant el lloc. Miguel crida a Clem a menjar, ells comencen a parlar de com podia haver estat el món abans que ocorregués tot. Mentre succeïa això, van escoltar un soroll, així que el Miguel decideix anar a revisar el succeït i resulta que era un llop intentant mossegar. En Miguel, tot i que al principi té problemes per desfer-se'n, al final en surt victoriós. Però resulta que enmig d'aquest forcejament, se li va malmetre el mapa que els havia donat Matt i aquesta era l'única oportunitat d'ubicar els cavalls.
El matí següent Miguel i Clem desperten amb el nou objectiu de trobar un mapa, però abans d'això primer esmorzaven uns pandebonos casolans que portaven del refugi amb cafè. 
Un cop esmorzars, van anar a revisar bé les zones properes mentre marcaven el seu camí amb graffitis per saber el recorregut de tornada a l'església. A unes quantes quadres, es topen amb el Teatro Jorge Isaacs i Clem dona la idea d'entrar al teatre tot i que al principi Miguel no volia, acaba acceptant amb la insistència de Clem. Un cop dins se separen per inspeccionar el lloc. Miguel mentre explorava va veure l'ombra d'algú i va decidir investigar si hi havia algú més amb ells. De sobte, va esclatar la veu d'una dona; es tractava només i res menys que de Molly, la germana de Miguel. Quan aquest s'acostarà a abraçar-la, ràpidament ho noquean. Clem escolta tota la bulla, així que corre cap a on és Miguel per trobar-lo i el va veure inconscient. En veure que no despertava, decideix assegurar la pieza amb el que va trobar.
PrevNext