Book Creator

Russia Ukraine conflict economics

by Mathijs Rem

Cover

Loading...
Economisch Dagblad
Loading...
25 februari 2022
Loading...
Rusland valt Oekraïne binnen
Comic Panel 1
Loading...
Amsterdam

Gisteren, op 24 februari 2022, kondigde de Russische president Vladimir Poetin in een onaangekondigde televisie-toespraak aan een militaire operatie te gaan ondernemen in Oekraïne. Volgens Poetin is het doel van de operatie om 'burgers te beschermen' tegen een 'genocide'. De Russische president riep Oekraïense militairen op om hun wapens neer te leggen. Poetin schoof in de toespraak de verant-woordelijkheid voor bloed-vergieten bij het 'regime' van Oekraïne. Als andere landen zich met de Russische ingreep bemoeien, zal dat leiden tot 'ongeëvenaarde consequenties', zei de Russische president. 

Enkele uren na middernacht begon een grootschalige aanval van Rusland in Oekraïne. Door het hele land werden explosies en beschietingen gemeld, en op verschillende plaatsen zijn Russische troepen de grens overgestoken.
Comic Panel 1
Loading...
Een rookpluim boven het vliegveld van Charkov
Loading...
Geschokte reacties op Russische agressie
Loading...
In Nederland reageren bewindslieden en Kamerleden massaal op de Russische aanval. Premier Mark Rutte 'veroordeelt de Russische aanval op Oekraïne ten scherpste'. "Onze gedachten zijn bij het Oekraïense volk", nu Rusland de aanval op het buurland heeft ingezet. Rutte en de meest betrokken ministers komen vanochtend bij elkaar voor spoedoverleg.
Loading...
Opdracht
Loading...
Schrijf een artikel (minimaal 300 woorden) dat op de volgende pagina van het economisch dagblad staat.

Er is slechts één eis. In dit artikel moeten de economische gevolgen van de oorlog voor EU omschreven worden.

Voor de rest moet je creativiteit gebruiken om een zo realistisch mogelijk artikel te schrijven.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator