Book Creator

Vrtim zdravi film

by Kristina Horvat

Cover

Loading...
VRTIM ZDRAVI FILM
Loading...
Loading...
Kristina Horvat, prof.

Osnovna škola Nedelišće
Za svaku je funkciju u organizmu djeteta jedan od ključnih čimbenika prehrana. Da su zdrava prehrana i tjelesna aktivnost ključni uvjeti za pravilan rast i razvoj, načelno znamo, no znamo li i činimo li dovoljno da izbjegnemo neželjene posljedice kao što su prekomjerna tjelesna težina, posturalni problemi, poremećaji u prehrani, poremećaji sna, kognitivni poremećaji? Kako bismo saznali odgovor na ova svoja brojna pitanja, u OŠ Nedelišće je i ove godine provođen projekt Vrtim zdravi film.

           Projekt Vrtim zdravi film, iniciran od Hrvatskoga školskog sportskog saveza, dio je globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé for healthier Kids Global Programme.

Cilj je projekta educirati što više djece školske dobi o važnosti pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću, u svrhu stjecanja pravilnih životnih navika.
U projekt su uključeni učenici petih, šestih i sedmih razreda kako bi stečene poruke i znanja o zdravoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti usvojili tijekom intenzivne životne faze svestranog razvoja u kojoj formiraju vlastite stavove o spomenutim temama.
U projektu su sudjelovali učenici 5-ih, 6-ih i učenici 7. c razreda naše škole putem različitih radionica.

Učenici 5. i 6. razreda su u okviru projekta odslušali predavanje o osnovnim postavkama pravilne prehrane, temeljnim činjenicama o sastavu hrane, pravilnom odabiru namirnica, planiranju prehrane, poremećajima prehrane, negativnim posljedicama nepravilne prehrane te o tome kako poboljšati prehrambene navike.
Učenici 7. c razreda su se, osim u usvajanje teoretskih znanja, uključili u ispunjavanje preliminarnoga i, nakon završetka predavanja, finalnog upitnika o poznavanju i usvojenim znanjima vezanim uz osnovne postavke pravilne prehrane.

Osim toga teoretskog dijela učenici su, podijeljeni u tri radne skupine, rješavali i praktične zadatke, s time da je svaka skupina imala zasebni zadatak. 
PrevNext