Book Creator

Međuopćinski LiDraNo 2022. 2

by OŠ Nedelišće

Cover

Literarni radovi
Aleksandar , 12345.
8. razred

Mali veliki životi
Svatko ima svoju priču , veliku ili malu, isto je.
      Moja priča je drugačija.
Prati me prava i nametnuta istina… stvarna sjećanja i ono što pričaju. Na svoj način proživljavam jedno i drugo. Borim se…
Rođen sam 6.5.2007.godine oko jedan sat ujutro u čakovečkoj bolnici. Aleksandar, drugo dijete oca Borisa i majke Teje. Ime sam dobio po glumcu kojeg je otac volio.
 Već od malih nogu smo se često selili, a u to vrijeme zajedno smo živjeli kod bake u Murskom Središću, sestra Valentina i ja . Bila moj oslonac, jedina koju sam imao , (mada ni sama nije slutila da nismo prava braća, da Boris nije njezin otac) , iako ju je volio istom ljubavlju kao i mene.
 Majka je bila nezaposlena, a otac je radio za minimalnu plaću i tako uzdržavao obitelj.
Obožavali smo igru skrivača, Valentina i ja uvijek smo se zajedno sakrivali kao da smo se htjeli sakriti od života koji nas je čekao. Kad sam imao dvije godine , dobili smo još jednu sestru, Dijanu.
S vremenom se pokazalo da je igra skrivača obilježila našu obiteljsku situaciju.
Neprestano skrivanje, nestajanje , traženje i otkrivanje. Prvo je se nestajala mama. Njezino bježanje iz kuće i vraćanje u kasne sate  stvaralo je  nemir u našim srcima. Pitali smo se kada će sve to završiti, ali uzalud.
   Otišla je .
 Ostali smo Valentina, Dijana, tata i ja.
Odjednom je netko bez pitanja odlučio sakriti Dijanu i mene k udomiteljima Josipu i Mariji u Jalšovec, a Valentinu k udomiteljici Kseniji u Goričan. Bio je to najbolniji dan u mom životu. Mama se više nije mogla brinuti za nas, a tata je dobio otkaz.
Ušli smo u sivi auto kao dva neželjena paketa, razdvojeni , na  dvije potpuno različite adrese. Stigli smo  do kuće koju još nisam vidio, stajali smo nasred kuhinje , mama je još  nosila Dijanu, a mene nesigurno držala za ruku.
 Zaplakala je i otišla.
Po prvi put smo bili razdvojeni, nije bilo nikoga ,  ni  mame , ni tate , ni traženja . Prva noć bila je teška, ostali smo sami . Teško  mi je padalo što uz mene nije Valentina. 
PrevNext