Book Creator

Радионица "Свако своју бајку има"

by Учитељица Звонимрка Јовичић

Cover

Loading...
Свако своју бајку има
Рад Димитрија Перића
Коцко - необично биће са четири главе живи у чаробној шуми Бељанице. Глава краве симболизује дарежљивост. Друга по реду глава симболизује део бића са копљима која се у овом случају боре против свега што децу мучи. Трећа глава, глава сове, и у овом случају симолизује мудрост, а последња глава, тј. глава необичног изгледа са антеном на глави, симбол је оријентисаности деце ка интернету и модерним технологијама. Коцко у руци држи тег, који симболизује снагу и срце, које симболизује здравље. Коцко је својом висином достигао и планину, али је истовремено досегао и Сунце, што такође симболизује моћ.
Рад Анастасије Урошевић
Воћкица је, шетајући чаробном шумом Бељанице, наишла на
зелену јабуку и зеца Плавка. Зелена јабука, изненађена што је види у њиховом
крају,,скреће јој пажњу да се овде често могу видети разна чудовишта. Зец
Плавко подржава јабуку. Воћкица због тог сазнања постаје тужна и почиње да
плаче јер је она у шуму дошла с намером да мами набере букет шумског цвећа.
Зато Плавка и јабуку позива у крај у ком она живи. У њему је све безбедно.
Рад Саше Митровића
Дечак до неба је необично биће које је дотакло Сунце голим рукама.
Рад Лене Милојковић
Грицка са осталим необичним бићима обитава у чаробној шуми Бељанице. У причи која прати ликовни рад, Грицка је шетајући шумом срела Бананицу и Шаргарепу, коју одушевљене њеном висином. Грицка им с поносном одговара да је то зато што једе воће са необичног, љубичастог дрвета. Лав симболизује снагу као резултат правилне исхране, а лептир раздраганост и пријатна осећања.
Рад Вељка Ђорђевића
Плавоцрвени је биће необичног изгледа које често путује на Марс. Доделио је себи улогу да деци детињство улепшава причама о планети Марсу.
PrevNext