Book Creator

Határtalanul 2022

by Tünde Kócsi

Cover

Loading...
Loading...
Királyok és fejedelmek útján Erdélyben

2022. április 26-30.
Előkészítő órák
2022. április 25-én az utazó diákoknak a kísérő pedagógusok előkészítő órákat tartottak. A tanulók játékos keretek között megismerték Erdély magyarságának történetét, jellemzőit és jelenét, tudásukat egy Kahoot kvízben mérhették össze. A tanulmányi kirándulás részletes programja után megismerték a toleráns és kooperatív viselkedés alapszabályait és a buszos utazás etikai kódexét. 
Aradon meglátogattuk a Tűzoltó-téren a „Megbékélés parkot”, majd sétáltunk a belváros főterén, ahol többek között megcsodáltuk a Városházát és a Minorita Templomot. Mielőtt továbbutaztunk a vesztőhelyen, a vértanúk sírjánál helyeztünk el koszorút.
Máriaradna kegytemploma - a történelmi Magyarország egyik legfontosabb Mária-kegyhelye, a Maros völgyében fekvő Lippával szemben lévő, impozáns, barokk,
kéttornyú máriaradnai kegytemplom.
Marosillyén meglátogattuk Bethlen Gábor, a legnagyobb erdélyi fejedelem szülőhelyét, az egykori várkastély épen maradt lakótornyát.
Felmentünk magos Déva várába, ahonnan csodás kilátás nyílt a városra és környékére. Mellette a Fejedelmek házát, a hangulatos sétálóutcán pedig Barcsay Ákos
szobrát is láthattuk, amelyen magyar felirat is dicséri a dévai származású fejedelmet.
PrevNext