Book Creator

Diari SAW017

by Sandra Beltran Lopez

Cover

Loading...
Loading...
Diari de sessions
Loading...
Rounded Rectangle
Loading...
saw017: educació emocional a l'escola inclusiva
Loading...
Loading...
Curs
2022/2023
Sandra Beltrán López
Sandra Beltrán López
Capítol 1
Amb aquesta sessió, hem començat a l'assignatura Educació Emocional a l'Escola Inclusiva. Vaig entrar a l'aula amb ganes de començar-la, i possiblement també amb certes expectatives, però a la vegada donant-me la possibilitat de sorprendre'm amb el que anàvem a fer al llarg d'aquesta.
Com de costum fem quan iniciem una assignatura nova és presentar-nos. Amb aquesta presentació em vaig adonar que majoritàriament estem acostumats i acostumades a fer una presentació parlant del que estem fent en el moment present i ens centrem en qui som realment en l'àmbit personal, expressant com solem sentir-nos. Aquest fet el vam poder observar quan ens van dir que ens presentarem i moltes de les presentacions que vam fer anaven vinculades a les sensacions que teníem amb el màster i s'allunyaven de parlar sobre qui érem nosaltres vertaderament. Considere que aquest fet ja va generar una xicoteta autoreflexió en nosaltres, o almenys en mi ho va fer, ja que potser deixava veure que moltes vegades ens definim més pel que fem i no tant pel que sentim i vertaderament ens fa ser qui som.
28/02/2023
28/02/2023
Una vegada finalitzades les presentacions ens vam endinsar ja amb el contingut de l'assignatura. Vam poder conéixer la diferència entre emocions, sentiments i estats d'ànim; i parlar de l'energia i les emocions. Vam establir diferències entre quatre emocions bàsiques i les seues funcions, però sobretot considere que tota aquesta part més "teòrica" també ens va ajudar a diferenciar emocions o sentiments sentits en situacions puntuals i donar-los un lloc. Potser ens va servir per a identificar i organitzar pensaments relacionats amb tot el que estàvem parlant, ja que personalment considere que ho fem constantment, però no amb tanta tranquil·litat que ens permet analitzar bé tot el que experimentem i, per tant, genera unes emocions i sentiments en nosaltres.
Relacionat amb aquesta identificació del que sentim, se'ns va plantejar que comentarem en petit grup aquella emoció que pensem que predomina en el nostre dia a dia. En el meu grup, casualment vam coincidir totes que la ràbia era la emoció destacada. Aquest fet em va fer pensar perquè pareixia ser una emoció prou comú entre les persones del meu voltant i tot i que cadascuna era generada per un motiu diferent, finalment obteniem el mateix resultat.
Tot seguit, en comentar en veu altra les emocions sentides per les persones d'altres grups em va resultar curiós que la ràbia també estiguera present en tots ells. Aquest fet em va fer reflexionar sobre l'origen de la meua ràbia i vaig poder extraure que aquesta possiblement era generada per diversos factors com la falta de temps, l'autoexigència, l'aspiració a la perfecció i a complir en tot el que se'm proposa...
Finalment, va sorgir alguna reflexió sobre l'assertivitat, la gestió emocional i altres aspectes que van quedar emplaçats per a sessions posteriors. Amb totes aquestes idees i reflexions vam poder eixir de primera sessió de l'assignatura que, almenys a mi, em va deixar en ganes de continuar coneixent un poc més sobretot el que havíem estat treballat i també sobre nosaltres mateix.
PrevNext