Book Creator

Училищен вестник

by Лиляна Николова

Cover

Loading...
Училищен вестник
"Словото"
Loading...
Ние правим обикновеното уникално!
Loading...
МАРТ 2021г.
Loading...
ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
Loading...
Обработил и монтирал видеото: Кристиян Казаков
Loading...
Изпращаме една трудна и изпълнена с много предизвикателства година, в която показахме, че заедно можем да се справим с всички непредвидени обстоятелства!
Екипът на 49. ОУ пожелава на всички следващата 2021 година да бъде по-различна от отминаващата! Нека усмивката се върне на лицата ни, нека радостта ни съпътства във всички начинания!
Блестящо представяне
"Моята Родина"
За шеста поредна година учениците на 49.ОУ „Бенито Хуарес” участваха в националното състезание „Моята Родина“. В първия дистанционен кръг участваха 113 ученици от 2 до 7 клас. Тази година темите на състезанието са посветени на 145 години от Априлско въстание и на 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Учениците спечелиха много медали и грамоти и показаха блестящи знания за околния свят и за историята на България. Получените медали са 37 – 11 златни, 8 сребърни и 18 бронзови. Всички получават сертификати за отлично представяне в състезанието.

Носители на сребърен медал са: Алберто Макавеев, Кирил Тренчовски, Христо Атанасов, Силвия Давидкова и Цветелина Поповска от 3 клас; Ванеса Иванова и Катерина Ристова от 5. клас и Катерина Савова от 6 клас.

Бронзови медалисти са: Теодор Тошев и Никол Стоянова от 2. клас; Теодора Николова, Рая Тоцева и Стоян Ангелов от 3. клас; София Стефанова и Светлин Барсанов от 4. клас; Кристиана Димитрова и Габриела Вълева от 5. клас; Владимир Шипочански, Йоан Наумов, Георги Аврамов, Кристияна Младенова и Огняна Ненкова от 6 клас и Андриан Георгиев, Богомил Грозданов, Виктория Пилибосян и Константин Костов от 7. клас.

Носители на златен медал са: Никол Йорданова и Катерина Петрова от 5. клас; Боряна Николова, Никол Иванова, Рая Кежова и Симона Евстатиева от 6. клас; Рая Николова, Цветомира Цветанова, Валентин Кундурджиев, Кристиан Христов и Мартин Калинков от 7. клас
Comic Panel 1
Мили деца, справихте се отлично!
Благодарим на всички учители, които подготвиха учениците си за достойното им представяне!
Comic Panel 1
Медалисти 7 клас
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Успехи
"Аз и числата"
Благодарение на отличната подготовка от г-жа Димитрова, децата от ПГ на 49.ОУ "Бенито Хуарес", показаха своите знания в състезанието по математика на СБНУ "Аз и числата". Получиха грамоти за отличие.
"Математика без граници"
Нашите математици отново пожънаха успехи
Comic Panel 1
Осмото издание на международния турнир "Математика без граници" завърши повече от успешно за математиците от 49. ОУ „Бенито Хуарес“.
 Носител на сребърен медал е Цветелина Дичева от 4 клас, а с бронзови медали са Преслав Николов и Михаил Георгиев от трети клас, Калина Манчева и Елица Димова от четвърти клас. Всички участници получиха и грамоти.
Училищен живот
Поклон, АПОСТОЛЕ!
"Васил Левски"
Цв. Ангелов
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
1 клас
" Ако спечеля, печели цял народ,
ако загубя, губя само мене си."
Comic Panel 1

В изпълнение на Васил Миленков
1 а клас.
Днес, прекланяйки се пред паметта на героите, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще.
Ние, учениците от 7.д клас, се гордеем със своята история и наш дълг е да съхраним този дух. В деня на нашия национален празник отдаваме заслужена почит на всички, посветили себе си на свободна България.
Изкуство и култура

Няма по-голяма сила от знанието и споделянето на дигитални ресурси
Ученици от 5.г и 5.д клас направиха красив фотоалбум, в който включиха собстени шевици, украсени чинии и рисунки обработени в Paint.Ученици от третите класове изготвиха поздравителна картичка за първи март с помощта на Scratch.
Учим се да сменяме декори и костюми. В часовете по Компютърно моделиране е винаги забавно.
Comic Panel 1
Paint е програма за рисуване, включена в учебната програма и така, забавлявайки се, научаваме интересни неща.
На 29.01.2021 г се проведе първата Национална церемония по връчване на наградените в Националната класация Digital-Teach Blogs BG.Целта на ежегодната класация за професионално разработени дигитални учителски блог решения е споделянето на знания сред образоватeлните общности в България.
Наградите бяха връчени от Еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта на Европейския Съюз г-жа Мария Габриeл.
Поздравления за г-жа Лиляна Николова, победител в категория" Общност, култура и символи".
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА
ДЕТСКА РИСУНКА
Рицарството е ковачницата, в която горещото сърце се оформя като меч,след като e подложено на много удари. След това то се закалява в хладната вода на реалността. Подобно на стоманата това закалено сърце е способно не само да мечтае за по-добър свят, но и притежава силата да изкоренява злото. Призванието на рицаря е да оформя света от груба скала – в изящна скулптура – такъв, какъвто го е замислил Творецът, при неговото създаване. Да служиш на обществото, да помагаш на възрастни, слаби и беззащитни хора, да проявиш смелост и себеотрицание, да спасяваш и да помагаш на хората в нужда – това е неподвластният на времето рицарски идеал, който не е продукт на природата, а е лична потребност и необходимост. Идеята на конкурса е да провокира ученици от V до VІІІ клас (включително) чрез рисунките си да пресъздадат рицарството – като 2 изграждане на личности и характери, като школа за израстване и развитие.
Comic Panel 1
„РИЦАРЯТ В МЕН”
Comic Panel 1
Comic Panel 1
ОРГАНИЗАТОР НА КОНКУРСА ОРДЕН НА РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ НА ЙЕРУСАЛИМ ВЕЛИК ПРИОРАТ-БЪЛГАРИЯ
НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА
Включен под № 73 в Националния календар за изяви по интереси на МОН за учебната 2020/2021 год
Comic Panel 1
PrevNext