Book Creator

Biserica in Evul Mediu si la inceputul Epocii Moderne

by Eduard Dumitrache

Cover

Loading...
Biserica in Evul Mediu
Loading...
si la inceputul epocii moderne
Loading...
Biserica Catolică era singura biserică acceptată în Europa Evului Mediu şi avea propriile sale reguli şi propriile sale cufere mari. Aceasta a fost perioada în care cele mai mari catedrale ale Europei au fost construite.
În timpul Evului Mediu târziu, legea şi legislaţia Europei era reglementată de biserică. Jurisdicţia exercitată de biserică proteja văduvele, orfanii şi pe cei neajutoraţi, dar se ocupa şi de infracţiuni. Biserica îşi exercita puterea în colaborare cu instanţele de judecată laice. Biserica penaliza o serie de infracţiuni religioase precum erezia, vrăjitoria sau păcatele sexuale.
În acea perioadă, puterile Papei erau atât de mari, încât el putea să excomunice chiar şi regi pentru comiterea unei fărădelegi. De la naştere şi până la moarte, viaţa oamenilor medievali era dominată în întregime de către biserică. Multe dintre instituţiile religioase au câştigat putere şi bogăţie. În aceste vremuri bisericile deveniseră neîncăpătoare pentru populaţie şi din acest motiv au fost construite măreţele catedrale.
Care a fost rolul Bisericii în lumea medievală?
La Biserica în Evul Mediu La Biserică Catolicul a fost cel mai puternic pilon al societății în vremurile feudale. A avut influențe profunde asupra tuturor ordinelor vieții medievale și niciun sector al societății nu a rămas în afara acestor influențe.

Cum a pedepsit Biserica în Evul Mediu?
Erezia în epocă medieval European de multe ori stiu pedepsit cu pedeapsa cu moartea și din aceasta derivă toate celelalte. Inchiziția medieval A fost fondată în 1184 în zona Languedoc (în sudul Franței) pentru a combate erezia catarilor sau albigenșilor.

Care a fost realitatea religioasă din Evul Mediu?
La Evul mediu a fost un moment profund religios. Din acest motiv, Biserica Catolică a avut o mare influență asupra societății și, deși au existat și alte crezuri, în secolul al XI-lea Europa a fost în mare măsură creștină. Cauzele influenței sale au fost.
Rolul Bisericii
Biserica a jucat un rol deosebit de important în cadrul soceităţii medievale. Biserica catolică s-a implicat în viaţa politică fapt ce a determinat o slăbire a disciplinei ecleziastice, a moravurilor şi a sentimentului religios în rândul clerului. Între secolele IX-XI, Biserica catolică a traversat o perioadă de criză profundă. În această perioadă a luat amploare un fenomen numit simonie, traficul cu funcţii bisericeşti.
Ca o consecinţă în posturile ecleziastice sunt numite persoane fără vocaţie şi fără moralitate. Împotriva degradări biserici s-a pronuntat mănăstirea franceză de la Cluny, întemeiată în secolul al X-lea şi mănăstirea Cîteaux, care au propus o nouă interpretare a regulii Sf. Benedict de Nursia. În anul 1098 a fost întemeiat ordinul de calugari cistercieni (de la numele mănăstirii Cîteaux).
Pedepsele aplicate de catre Biserica in Evul Mediu
PrevNext