Book Creator

Kreativna lektira

by Tina Trapo

Pages 2 and 3 of 13

Loading...
U okviru školskog projekta Kultura čitanja s razumijevanjem odlučili smo lektiru obraditi na drugačiji način. Poslužili smo se kreativnim metodama Lektire iz vrećice, Escape room-a. Pizza lektire, Lektira TV.

Na ovakav način kod učenika smo probudili interes za čitanje, razumijevanje pročitanog i potaknuli samostalno izlaganje sadržaja na maštoviti i originalni način. Pri završetku projekta lijepo smo se zabavili i mnogo toga korisnog naučili.
Loading...
Aktivnosti uz dječji roman Družba Pere Kvržice
Loading...
ESCAPE (CLASS)ROOM
Loading...
Escape (class)room je tematski zadana misija u kojoj skupina učenika treba riješiti niz neobičnih zadataka, zagonetki, dekodirati kodove, ...
Učenici su podijeljeni u skupine po boji (plavi, žuti, zeleni i ljubičasti). Svaka skupina slijedeći strelice dolazi do mjesta gdje se nalazi zadatci i rješava samo zadatak u boji svoje skupine. Nakon što riješe zadatak u kutijicama moraju pronaći mali papirić u boji svoje skupine. Takvih malih "skrivenih" papirića bilo je sedam (onoliko koliko i zadataka). Na kraju igre cilj je od skupljenih papirića složiti pojam "KVRŽICA" koji je predstavljao izlaz iz igre.