Book Creator

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ εν δράσει

by GRnaf ArBi

Cover

Loading...
Loading...
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Δ3
Loading...
Loading...
Loading...
Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ &
Loading...
Loading...
ΟΙ ΗΡΩΕΣ εν δράσει
Loading...
2021-22
Δεν πάει πολύς καιρός αφότου τελείωσε η ιστορία με τον Δημητράκη, το μαθητή της Τρίτης Δημοτικού… και να σου πάλι τα ίδια!
Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Αναστάση, ενός αγοριού της Τετάρτης Δημοτικού, αρκετά ντροπαλού και μαζεμένου, που αγαπούσε πολύ τη συντροφιά των λογοτεχνικών βιβλίων. 
ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
-1-
Η ιστορία του ξεκίνησε ως πείραγμα και αστείο, όμως γρήγορα εξελίχθηκε σε κάτι πολύ δυσάρεστο… Ο Αναστάσης έφτανε να μένει όλη την ημέρα νηστικός, μιας και το φαγητό του εξαφανιζόταν ως δια μαγείας από την τσάντα του, ενώ το ίδιο συνέβαινε πολλές φορές και με τα χρήματα που κουβαλούσε. Το αποκορύφωμα ήταν τα γυαλιά του! Δεν είχε συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την ημέρα που τα πρωτοφόρεσε και τώρα θα έπρεπε να εξηγήσει στη μητέρα του πώς στραπατσαρίστηκαν και ποδοπατήθηκαν έτσι.
«Πώς να τα βάλω εγώ μαζί τους;», αναρωτιόταν… «Εκείνοι πάνε στην έκτη τάξη, είναι πολύ πιο ψηλοί από εμένα και σίγουρα αρκετά πιο δυνατοί. Άσε και το άλλο… όλη την ώρα με απειλούν ότι αν μιλήσω σε κανέναν θα δω τη φωτογραφία μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθούμενη από ένα σωρό ψέματα… Ουφφφ… Δε θέλω να ξαναπάω στο σχολείο! Νιώθω μόνος… Πόσο θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει…»
Κουασιμόδος: Μα πού βρίσκομαι; Τι είναι εδώ;
Χάρι Πότερ: Ηρέμησε καλέ μου Κουασιμόδε! Είμαι ο Χάρι Πότερ, με γνωρίζεις, έτσι δεν είναι; Μην ανησυχείς, όλα είναι καλά και ο σκοπός της συνάντησής μας ακόμη καλύτερος!
Όλιβερ Τουίστ: Ο Χάρι; Δεν το πιστεύω! Ζω ένα όνειρο! Κι εσύ πρέπει να είσαι ο μπάρμπα-Θωμάς! Πόσο χαίρομαι που γνωρίζω όλους εσάς από κοντά! Τι μεγάλη τιμή!
Χάρι: Και δική μου τιμή!
Μπαρμπα-Θωμάς: Και δική μου παιδιά! Πόσο χαίρομαι για εσάς! Εξηγήστε μου όμως σας παρακαλώ τι συμβαίνει. Πώς βρεθήκαμε όλοι εδώ;
Χάρι: Καλοί μου φίλοι, σας μάζεψα όλους εδώ με τρόπο μαγικό, σαν όνειρο… μιας και έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τραγικό, κάτι πολύ επικίνδυνο!
Όλιβερ: Μίλα Χάρι. Μη μας κρατάς σε αγωνία!
Χάρι: Αχ φίλοι μου… Λέγεται

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.

Ή bullying, όπως το λέμε στην πατρίδα μου. Είναι ένας γίγαντας πελώριος και κακός, που μπαίνει χωρίς τη θέλησή τους στις ζωές κυρίως μικρών παιδιών.. Νομίζω και οι τέσσερις εμείς εδώ τον γνωρίζουμε πολύ καλά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους…

Κουασιμόδος: Oh mon Dieu! Μη μου μιλάτε γι’ αυτόν… Δεν αντέχω… Αφήστε με να επιστρέψω στην αγαπημένη μου Παναγία των Παρισίων καλύτερα! Θέλω να κρυφτώ!
EKΦOBISMOS
Μπαρμπα-Θωμάς: Έχεις δίκιο, καλέ μου Κουασιμόδε, όλοι εμείς οι «διαφορετικοί» είμαστε γι’ αυτό το γίγαντα εύκολος κι αγαπημένος στόχος. Ξέρεις τι είναι να σε κακομεταχειρίζονται, να σε προσβάλλουν, να σε εκμεταλλεύονται, να σου φέρονται σαν αντικείμενο, μόνο και μόνο επειδή έχεις διαφορετικό χρώμα δέρματος;
Όλιβερ: Και όχι μόνο… Ξέρεις τι είναι να σε αποκαλούν συνέχεια ορφανό; Να σε κοροϊδεύουν για τα φτωχικά σου ρούχα και να σε αποκαλούν κοκαλιάρη και τσιλιβήθρα; Απόκληρο της κοινωνίας; 
PrevNext