Book Creator

Poveste de Crăciun

by Cenaclul de Vineri

Pages 2 and 3 of 32

POVESTE DE CRĂCIUN
Cenaclul de Vineri
Nr.1
Cenaclul de Vineri
Nr.1
desen Daria Canjea, clasa a IX-a B
Loading...
Loading...
Alina Cristache
clasa a IX-a B
Loading...
Loading...
Mihai Vutof, clasa a X-a B
Scriam în afișul de promovare a Cenaclului de Vineri că aș dori să devină o alternativă la acest timp parcă suspendat, la aceste momente lungi în care ne ținem parcă cu toții respirația, așteptând să trăim din nou, să tragem din nou aer în piept, pe săturate.
Și câtă dreptate aveam! Copiii aceștia frumoși, pentru mine rămân copii, chiar dacă sunt în majoritate adolescenți și gândesc atât de matur, copiii aceștia s-au găsit atât de repede și de firesc.
Parcă toate ideile, gândurile, sunetele și culorile acelea așteptau undeva după colț, preapline, nerăbdătoare să se transforme într-un spațiu-timp securizat și securizant, cel cu miros de scorțișoară și de cozonac, de zâmbet de bunici, de stele ninse din poveste... Povestea Crăciunului.

prof.coordonator
Alina Ene
desen Mihai Vutof
Sofia Matei
clasa a V-a B
EDITORIAL
Maria Iosif, clasa a X-a A
      Salut tuturor! Ne-am prezenta politicos, dar încă nu ştim exact ce suntem. Sau când am devenit. Grupul Cenaclului de Vineri, născut într-o clipă inspirată de ,,oare cum ar fi dacă” a doamnei profesoare Alina Ene. Nişte adolescenți îndrăgostiți iremediabil de frumos şi de tot ce ne face acesta să simțim. Elevi de diferite vârste din liceul Miguel de Cervantes, însetați de artă, în toate felurile, culorile şi formele ei.
     Trăim vremuri grele pentru noi toți. Trăim vremuri tulburi, viața şi-a pierdut cursul firesc, prestabilit şi toate acestea ne-au lăsat, pe noi cel puțin, cu un mare gol în stomac. Şi în suflet, căci, din păcate, odată cu cele vizibile, evidente, o altă mare nenorocire pare să ne privească din umbră. Uciderea artei! Teatrele sunt închise, iar actorii sărăcesc. Concertele s-au anulat, expozițiile la fel. Involuția conştiinței generale face din ce în ce mai grea manifestarea artistică. Nesiguranța zilei de mâine a luat parcă toată frumusețea. Toate s-au mutat acum în mediul virtual și, chiar dacă suntem recunoscători evoluției tehnologice şi porților deschise de aceasta, nu putem să nu tânjim după ceva real şi simplu.
Dar, când ,,real şi simplu” nu mai este o opțiune, arta este ultima noastră salvare. Căci doar prin artă mai putem trăi plenar. Prima întâlnire a cenaclului a fost ca o gură de aer proaspăt pentru noi. A fost cel mai real lucru simțit de multă vreme și, timp de o oră, ne-am îmbătat cu magica prezență a artei, primind-o înăuntrul nostru prin fiecare por. Arta ne-a liniştit inimile ce băteau tensionate, ne-a relaxat şi, ca într-un frumos basm de pe vremuri, ne-a purtat pe brațele sale blânde. Am simțit speranta plăpândă, melancolie dulce şi dor amar.
    Arta are această abilitate uluitoare de a transmite, de a coagula emoția. Am plâns în arta noastră, am țipat şi ne-am dorit. Ne-am dori câte-n lună şi-n stele de am putea să trăim numai prin artă, dar, fiind un vis nerealist, ne-am dorit ca măcar să simțim aceste sărbători în inimile noastre. Să ne bucurăm împreună de tot ceea ce înseamnă Crăciunul. 
Şi fiindcă cea mai mare bucurie a unui artist este aceea de a împărtăşi frumusețea sa cu lumea, ne-am hotărât că cel mai mult ne-am dori sa ne bucurăm cu toții. Așa ca am realizat o revistă!
 Ne-am străduit să prindem în ea spiritul Crăciunului, aşa cum am ştiut şi am putut fiecare. Dar, parcă nici măcar nu există cuvinte pentru asta, iar atunci când nu există cuvinte, înseamnă că este ceva cât se poate de minunat.
   În paginile ce urmează veți descoperi desene, recitări, scrieri artistice şi cântece. Câte o bucățică din fiecare, ruptă cu grijă, şlefuită cu atenție şi îngropată (ironie stilistică, căci tot ceea ce am creat trăieşte odată cu noi) chiar în paginile acestea virtuale, asemenea unei capsule a timpului. 
EVENTUAL DACĂ AȚI MAI VREA DUMNEAVOASTRĂ SĂ ADĂUGAȚI CEVA.
Cu suflet şi cu alte condimente,
NUMELE TUTUROR.
PrevNext