Book Creator

dumitru david

by DAVID CONSTANTIN DUMITRU

Pages 2 and 3 of 28

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Echipa a participat la zece turnee ale Cupei Asiei și a câștigat-o o dată în 2019, învingând Japonia, Arabia Saudită și Coreea de Sud în acest proces, acordând doar un gol. Ei își joacă meciurile de acasă pe Stadionul Internațional Khalifa și Stadionul Jassim Bin Hamad. Acesta din urmă este considerat stadionul de acasă pentru echipă.[5]

Qatar a găzduit Cupa Mondială FIFA 2022 și, prin urmare, s-a calificat automat pentru prima lor apariție în finală. A fost prima dată când o națiune arabă a găzduit competiția.[6] Pe 26 noiembrie, Qatar a fost prima echipă care a fost eliminată de la Cupa Mondială; ulterior, ei au devenit națiunea gazdă cu cele mai proaste performanțe din istoria Cupei Mondiale FIFA, fără a câștiga niciun joc.
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Renunțând la invitația de a participa la Cupa Mondială FIFA, care a avut loc în Uruguay, Ecuadorul nu a debutat în turneu decât în 2002. După ce a terminat peste Brazilia și Uruguay în clasament, campania de calificare a marcat apariția mai multor jucători, precum Agustín Delgado, Álex Aguinaga, Iván Hurtado, Ulises de la Cruz și Iván Kaviedes, care aveau să pregătească scena pentru realizările Ecuadorului în următorul deceniu. După ce au ajuns în optimile de finală într-o campanie memorabilă la Cupa Mondială din 2006, erau de așteptat să participe la Copa America 2007, dar au fost eliminați în faza grupelor. Alături de Venezuela, ei nu au câștigat turneul continental. Cea mai bună performanță a lui La Tri a fost a patra în 1959 și 1993, ambele ori pe teren propriu.

.
Echipa Croației(se deschide într-o filă nouă) Cupa Mondială 2022 a ajuns în semifinale pentru al doilea turneu succesiv, învingând Japonia și Brazilia la penalty-uri în drum spre finala patru.

Cu toate acestea, la patru ani de la terminarea pe locul secund, Croația trebuie să se mulțumească cu un meci de play-off pe locul al treilea împotriva Marocului, în loc de cea mai importantă finală a Cupei Mondiale, după ce a cedat cu 3-0 în fața Argentina în semifinale.

Mica națiune est-europeană a depășit în mod obișnuit greutatea lor la turnee majore și a intrat la această Cupă Mondială plină de încredere că ar putea merge departe încă o dată – ajungând în finală pentru prima dată în 2018, când au fost învinși la trofeul de către Franța.
Una dintre cele mai cunoscute echipe naționale de fotbal din Africa, Senegal a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2002, devenind a doua echipă din Africa (după Camerun în 1990). Ei au reușit să o supere pe campioana mondială în curs, Franța, să termine pe locul al doilea în grupa lor și să învingă Suedia în prelungiri în optimile de finală, înainte de a pierde în fața Turciei în sferturile de finală.

Prima apariție a Senegalului la Cupa Africii a Națiunilor a fost în 1965, când a pierdut cu 1-0 în fața Coastei de Fildeș pentru locul 4. Ei au găzduit Cupa Africii a Națiunilor din 1992, unde au ajuns în sferturile de finală și au câștigat prima AFCON la Cupa Africii a Națiunilor din 2021, învingând Egiptul în finală.
Brazilia este cea mai de succes echipă națională la Cupa Mondială FIFA, fiind încoronată câștigătoare de cinci ori: 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002. Seleção are, de asemenea, cea mai bună performanță generală în competiția Cupei Mondiale, atât în termeni proporționali, cât și absoluti, cu un record de 76 de victorii în 114 meciuri jucate, 129 de goluri diferențe, 247 de puncte și 19 înfrângeri. Este singura echipă națională care a jucat în toate edițiile de Cupă Mondială fără nicio absență și fără nevoie de playoff și singura echipă care a câștigat Cupa Mondială pe patru continente diferite: o dată în Europa (1958 Suedia), o dată în America de Sud (1962 Chile), de două ori în America de Nord (1970 Mexic și 1994 Statele Unite) și o dată în Asia (2002 Coreea de Sud/Japonia). Brazilia este, de asemenea, cea mai de succes echipă din Cupa Confederațiilor FIFA, acum dispărută, câștigând-o de patru ori, în 1997, 2005, 2009 și 2013.
AND THE WINNER IS.......
Thought Bubble
Supranumiti La Albiceleste („Albul și albastrul cerului”), aceștia sunt campionii mondiali în vigoare, după ce au câștigat cea mai recentă Cupă Mondială din 2022. În general, Argentina a apărut într-o finală a Cupei Mondiale de șase ori; un record egalat de Italia și depășit doar de Brazilia și Germania; Argentina a jucat prima finală în 1930, pe care a pierdut-o cu 4–2 în fața Uruguayului.
VICECAMPIOANA
Fondată în 1904, echipa a câștigat două Cupe Mondiale FIFA, două Campionate Europene UEFA, două Cupe ale Confederațiilor FIFA, un Joc Olimpic, o Cupă a Campionilor CONMEBOL-UEFA și un titlu UEFA Nations League. Franța a fost una dintre cele patru echipe europene care au participat la prima Cupă Mondială din 1930. Douăzeci și opt de ani mai târziu, echipa, condusă de Raymond Kopa și Just Fontaine, a terminat pe locul trei la Cupa Mondială din 1958. Franța a cunoscut o mare parte din succesul său în trei epoci diferite: în anii 1980, din anii 1990 până la începutul anilor 2000 și la sfârșitul anilor 2010. În 1984, sub conducerea de trei ori câștigător al Balonului de Aur Michel Platini, Franța a câștigat Euro 1984 (primul său titlu oficial), o Cupă CONMEBOL-UEFA (1985) și a ajuns la două semifinale ale Cupei Mondiale (1982 și 1986)
PrevNext