Book Creator

Crearea imaginilor de tip fundal

by Borcoman Ina

Cover

Loading...
Loading...
Creare imagini de tip fundal în Photoshop
Pentru a crea imagini de tip fundal în Photoshop, urmați acești pași de bază:
  1. Deschideți un nou document: Deschideți Photoshop și creați un nou document cu dimensiunile și rezoluția dorite pentru fundalul dvs. Asigurați-vă că alegeți un spațiu de culoare adecvat, de obicei RGB pentru proiecte web sau CMYK pentru proiecte de tipar.

2.Selectați instrumentul Pictură (Paint Bucket) din bara de instrumente. Asigurați-vă că culoarea de fundal este setată la culoarea pe care doriți să o utilizați pentru fundal. Puteți schimba culoarea de fundal făcând clic pe caseta de culoare din partea de jos a barei de instrumente și selectând o culoare din paleta de culori.

  • Opțiuni avansate: În bara de opțiuni, puteți găsi mai multe opțiuni pentru instrumentul Pictură, cum ar fi "Toleranță" (Tolerance), care determină cât de multe culori similare vor fi afectate de umplere, și "Continuitate" (Contiguous), care decide dacă zona trebuie să fie conexă pentru a fi umplută.
  • Opțiuni suplimentare cu Taste rapide: Puteți folosi taste rapide pentru a ajusta nivelul de opacitate și fluxul instrumentului de vopsire. Pentru opacitate, utilizați tastele numere 1-0 (1 = 10%, 0 = 100%), iar pentru flux folosiți Shift+1-0. De exemplu, Shift+2 va seta fluxul la 20%.
Instrumentul Pictură este util pentru a aplica culori de fundal solide sau gradienturi în zone mari ale imaginilor sau pentru a umple selecții precise cu culori. Acesta este un instrument simplu, dar esențial în procesul de editare a imaginilor în Photoshop.
3.Umpleți fundalul: Faceți clic pe fundalul documentului pentru a-l umple cu culoarea selectată. Dacă doriți un fundal simplu de culoare solidă, acest pas este suficient.

4.Adăugați un gradient: Dacă doriți să creați un fundal cu gradient, selectați instrumentul Gradient (Gradient Tool) din bara de instrumente. Apoi, faceți clic pe caseta de gradient din bara de opțiuni pentru a selecta un gradient existent sau pentru a crea unul nou. Trageți apoi pe document pentru a aplica gradientul.

5.Utilizați instrumentul Perie sau Pensulă: Pentru un fundal mai creativ, puteți utiliza instrumentul Perie (Brush) sau Pensulă (Brush) pentru a picta sau a aplica efecte pe fundal.

  • În bara de opțiuni, puteți setați diferite opțiuni, cum ar fi dimensiunea, duritatea și opacitatea periei sau pensulei. Aceste setări pot varia în funcție de instrumentul selectat.
  • Puteți alege și forma periei sau pensulei. Photoshop oferă o gamă largă de forme de pensule personalizabile.


6.Adăugați imagini sau text: Pentru un fundal mai complex, puteți adăuga imagini sau text. Utilizați instrumentele de selecție, cum ar fi Bagheta magică (Magic Wand) sau selecția dreptunghiulară (Rectangular Marquee), pentru a selecta o parte a documentului și apoi adăugați imagini sau text în această selecție.

7.Stilizați fundalul: Utilizați gradiente, stiluri de strat sau modele pentru a stiliza fundalul după preferințele dvs. Puteți adăuga umbre, lumini, texturi, filtre de culoare și multe altele pentru a obține aspectul dorit.

7.1.Aplicați gradiente și stiluri de strat:
  • Utilizați gradientele pentru a crea tranziții de culoare frumoase pe fundal. Puteți regla direcția și intensitatea gradientului.
  • Experimentați cu stilurile de strat pentru a adăuga umbre, iluminări, contururi și alte efecte. Stilurile de strat pot fi găsite în panoul "Straturi" sub "Fereastra" > "Stiluri."
7.2.Creați modele:
  • Folosiți instrumentul "Pensulă de model" (Pattern Brush) pentru a crea modele repetitive pe fundal.
  • Importați modele sau texturi existente din Internet și folosiți-le ca fundal.
7.
PrevNext