Book Creator

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

by Stanislava Mutapčić

Cover

Loading...
Loading...
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
10.11. - 22. 11. 2023.
U ponedjeljak, 13.11.2023., učenici prvog razreda otišli su do Bijelog križa na ušću Vuke. Saznali su kako se zove kipar koji je križ napravio, koliko je križ visok, težak, što na njemu piše i zašto. 
Zaključili smo da rat nikada nije dobar jer iza sebe ostavlja suze, tugu i bol. Nakon što smo zapalili svijeću za sve one koji su branili naš grad, svatko je u tišini izrekao svoju molitvu, misao ili ono što je toga trenutka na srcu nosio. 

učiteljica Marijana Kršić Mandić
Učenici 2. a Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili su odlaskom do Vodotornja.
Nakon kratkog predavanja saznali su detalje o simbolu hrvatskog zajedništva, a potom su se uputili na vrh ove impozantne građevine. Pogled na naš Vukovar s 50 m visine izazvao je oduševljenje!

Ponosni na svoj grad zapalili smo svijeće za sve žrtve stradale u Domovinskom ratu....
učiteljica Marina Ošust
Učenici 3.a razreda u pratnji učiteljice posjetili su Spomen dom na Trpinjskoj cesti. Tamo ih je dočekao stručni vodič Mario koji im je ispričao ponešto o mjestu gdje se nalaze, slavnom Groblju tenkova. Proveo ih je kroz Spomen dom u kojem im je kroz priču Davida i Golijata, na lako shvatljiv način, približio kakvi su omjeri snaga bili prije 32 godine.
Molitvom i paljenjem svijeća kod biste general bojnika Blage Zadre odali smo počast svim našim braniteljima, koji su časno branili naš Grad i našu Domovinu. Zbog svih njih mi danas imamo ovako sretna jutra, dane i večeri. 
učiteljica Marija Zadro
U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 10. studenoga učenici 4. a razreda posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata. 

Uz stručno vodstvo brigadira Petra Ćavara, učenici su obišli prostor Vojarne i saznali pojedinosti vezane uz događaje koji su obilježili obranu grada Vukovara 1991. godine.
učiteljica Martina Prpić Kukuljica
Učenici produženog boravka, 17. studenoga obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Učenici su crtežima Vodotornja priredili mini-izložbu naziva "Iz krvi i bola niknut' će cvijeće".
Učenici su s učiteljem razgovarali o značenju kolone, simbolu Vodotornja i značenju obilježavanja ovoga dana. 
učitelj Luka Suman
PrevNext