Book Creator

Sărbătoarea Paștelui în viziunea copiilor

by Mihaela Duica

Pages 2 and 3 of 337

Loading...
Prefață
Loading...
Paştele este cea mai veche şi mai importantă sărbătoare a creştinismului, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice. Prin sacrificiul lui Iisus Hristos pe Muntele Golgota, Învierea este, conform afirmatiilor părintelui Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.
Scopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a pătimirii, morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos: "Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?”
Sărbătoarea Paștilor este precedată de o lungă perioadă de post, în care se comemorează evenimentele premergătoare Învierii Domnului.
Loading...
Ultima săptămână din Postul Mare, numită Săptămâna Patimilor, începe în
Loading...
Duminica Floriilor, când se sărbătorește intrarea în Ierusalim a lui Iisus Hristos, și se sfârșește în Sâmbăta Mare.
Loading...
Ca orice sărbătoare importantă pentru români, Paştele este marcat, ȋn fiecare an, de numeroase tradiţii şi obiceiuri .
Loading...
Diversele credințe si ritualuri asociate Sărbătorii Pascale au fost transpuse în creații proprii, literare și plastice, de către elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie și ai instituțiilor partenere din Republica Moldova, Chișinău, sub îndrumarea cadrelor didactice. Volumul de față, realizat de bibl. Mihaela Vanu, reunește aceste producții artistice.
Vă invităm să îl răsfoiți și să vă bucurați de conținutul său!
Loading...
prof. Eleonora Manea
bibl. Mihaela Vanu