Book Creator

laurentiu

by Marius Arnăutu

Cover

Loading...
Mamiferele Terestre
Loading...
Ce sunt mamiferele?
Mamiferele sunt o clasa de animale foarte dezvoltate vertebrate si se gasesc pe fiecare continent si in fiecare ocean si au dimensiuni de la lilieci minusculi, la balene enorme.

Oamenii de stiinta au identificat mai mult de 5.800 de specii de mamifere pe Pamant, aproximativ o cincime dintre ele fiind pe cale de disparitie.
Armadillo, cunoscut pe plaiurile tarii noastre mai mult sub numele de Tatu, face parte din categoria mamiferelor placentare, acesta dispunand de o "armura" alcatuita din placi osoase.

Numele "Tatu" s­a "romanizat" cu ajutorul portughezei si francezei, originea numelui "Armadillo" fiind spaniola. Armadillo inseamna, in traducere, "micul blindat".
Aardvark se găsesc în toată Africa sub-sahariană. Numele "aardvark" provine din limba africană/olandeză și înseamnă "porc de pământ". Deși mănâncă furnici, aardvarks sunt o specie separată de Furnicari.
curiozitati
Mamiferele reprezintă o linie evolutivă proprie, derivată din sinapsidele apărute în Carbonifer, acum peste 300 de milioane de ani. În prezent au fost identificate aproximativ 6.400 de specii existente de mamifere. Cele mai numeroase ordine sunt rozătoarele, liliecii și insectivorele (arici, talpide, chițcani și altele), următoarele trei fiind primatele (inclusiv oamenii, maimuțele, lemurienii și alți), paricopitatele (cetacee, hipopotamide) și carnivorele (pisici, câini, foci și altele).
reprezentanti
vaca
foca
elefantul
PrevNext