Book Creator

Zdrava hrana svakog dana

by Marina Majdenić

Pages 2 and 3 of 35

ZDRAVA HRANA SVAKOG DANA
Učenici slastičari iz Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, Marina Majdenić,strukovna nastavnica slastičarstva
Loading...
E Twinning projektu Zdrava hrana svakog dana, priključili smo se 11.11. 2021.
Loading...
Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Hrvatska je sedma u Europi po stopi djece s prevelikom tjelesnom masom. Samo 56 % djece doručkuje tijekom tjedna, 76 % ih ne jede dovoljno povrća, a 66 % voća, dok se tjelesnom aktivnošću svakog dana bavi samo 30 % dječaka i 17 % djevojčica.
Tijekom projekta razvijat će se svijest učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje. Projekt je rezultat suradničkog učenja učitelja tijekom Webučionice autorice Sandre Vuk.
Loading...
CILJ I TRAJANJE PROJEKTA
Loading...
Cilj projekt je razvijanje svijesti učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemu gladi u suvremenom svijetu. Učenici će kroz različite aktivnosti (istraživanje, suradničko učenje, igru, radionice, pisano i likovno stvaralaštvo i izradu digitalnih sadržaja) tijekom nastavne godine obrađivati razne teme vezane uz prehranu i zdravlje.
Loading...
Projekt bi trajao od listopada 2021. do svibnja 2022. godine.
Aktivnosti su podijeljene u 3 dijela:
a) prijava za projekt zainteresiranih partnerskih škola iz Republike Hrvatske
b) stvaranje dokumenta projekta
c) ostvarivanje zadataka od listopada 2021. do svibnja 2022.
Aktivnosti bi se ostvarivale na Satovima razrednika i ostalim predmetima pri obradi srodnih tema. Tijekom suradničkog učenja izrađena je web stranica na koju su postavljeni prijedlozi sadržaja i datuma koji se mogu obilježiti u okviru ovog projekta. Učitelji će sami birati 10 sadržaja koji im odgovaraju ovisno o dobi, interesima i mogućnostima učenika.
Loading...
OČEKIVANI REZULTATI
Provedene aktivnosti će bit dostupne na Twinspaceu, webu i facebook stranci škole. Nastali zajednički materijal će biti javno dostupan. Organizirat će se i završni evaluacijski webinar.
AKTIVNOSTI PROJEKTA
PrevNext