Book Creator

Jexi Túl okos telefon

by Haragos Zsombor (IRU_A_2021_2023)

Cover

Loading...
Jexi Túl okos telefon
Loading...
Phill a telefonján keresztül Siri vel kommunikál és rajta keresztül rendel ételt, nyit meg alkalmazásokat, de egy reggel összetori a telefont egy vicces baleset során és megismerkedik egy kerékpárboltos lánnyal.
Vesz egy másik telefont aminek egy kitalált saját programja és asszisztense van akinek a neve Jexi.
Elhangzott a mondat miszerint majd ő vagyis Jexi azért van, hogy jobbá tegye az életét. Mikor elfogadta a használati feltételeket és megadta a jelszavait, a telefon hozzá tudott férni az összes adataihoz és átvette felette az irányítást.
A telefon belelát az összes tevékenységébe látja, hogy miket néz és mikor nézi. Látja őt és környezetét a kamerán keresztül.
Jexi rávette, hogy elmenjen a munkatársaival focizni és ezzel megtette az első lépést arra hogy kiszabaduljon az unalmaséletéből és kimozduljon egy kicsit.
A második lépésben a telefonján rákeresett a kerékpárboltos lányra akit Jexi az ő akarata nélkül felhívta és nem engedte hogy bontsa a hívást így nagy nehezen sikerült beszélnie a lánnyal.
Jexi mindenhol ott volt és próbálta akadályozni amiben csak tudta, de végül sikerült leküzdenie és rájött, hogy nem a telefonja fogja őt boldoggá tenni.
A telefon vagyis Jexi egyre több emberi érzést kezdett kimutatni.
PrevNext