Book Creator

Störst av allt

by Cecilia Svensson

Cover

Loading...
Loading...
Störst av allt
Loading...
En serie om alkohol, narkotika och missbruk i äldre tonåringars liv
Loading...
Seriens handling
En skolskjutning äger rum på fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. Maja Norberg blir gripen och misstänkt för mord. Hon erkänner skjutningarna i ett tidigt skede men nekar till brott. Handlingen kretsar kring frågan varför snarare än huruvida hon gjort sig skyldig till skolskjutningen.

Börja med att titta på nedanstående video om beroende i allmänhet.
Avsnitt 1: Maja
Efter en skolskjutning grips 18-åriga Maja Norberg, och hon får veta att hon anklagas för mord.
Nu tittar vi på avsnitt 1 tillsammans. Titta nu ordentligt så ni kan skriva ner era tankar efteråt.
Frågor om avsnittet:
1. var ditt första intryck av Maja?


2. Vad var ditt första intryck av Sebastian?


3. Vad var ditt första intryck av Amanda?


4. Vad var ditt första intryck av Samir?
Sammanfattning avsnitt 1:
"Efter en skolskjutning grips 18-åriga Maja Norberg, som delges misstanke om mord, mordförsök och medhjälp till mord, och begärs anhållen. Hon får möta sin advokat Peder Sander och berättar för honom hur det gick till när hon och hennes pojkvän Sebastian träffades. Maja och Sebastian tillbringar sommaren tillsammans på en privat lyxbåt i Frankrike som Sebastians far, Claes, äger. Sebastian öppnar upp sig för henne om familjens trassliga bakgrund. Maja genomför sitt första förhör i tingsrätten där hon får förklara med egna ord hur mordet gick till. Det hålls en häktningsförhandling där Maja förklaras häktad med fullständiga restriktioner."
Avsnitt 2: Förhöret
När kriminalinsektör Nilsson fortsätter att förhöra Maja om förhållandet med Sebastian minns hon en vild fest han anordniade i början av skolåret.
Nu ser vi avsnitt 2 tillsammans.
Vilka tankar har du haft om avsnitt 2? Tänk på att hålla ett vårdat språk.

.....................................................................................................
Sammanfattning avsnitt 2
"Kriminalinspektören fortsätter att förhöra Maja om förhållandet med Sebastian, där Maja erkänner att hon sköt Sebastian. Hon minns tillbaka på en vild fest som Sebastian arrangerade i början av skolåret. Amanda blir tillsammans med Labbe och Samir hamnar i bråk med langaren efter att han langat droger till Maja. Därefter låter Sebastian henne köra deras lyxbil vilken hon kraschar, vilket leder till att Claes, som tror att Sebastian körde bilen, misshandlar Sebastian. Maja och Sebastian drar iväg på jakt tillsammans med Majas morfar. Dagen därpå hålls ett förhör där åklagaren deltar. "
Alkohol
PrevNext