Book Creator

Vízkereszt ünnepe

by Valéria S.

Pages 2 and 3 of 5

Loading...
Loading...
Loading...
Arany: Királyhoz méltó ajándék, a királyok Királyának :)
Loading...
Loading...
Tömjén: Szemcsés illóolajat tartalmazó anyag, parázson elégve felfelé szálló füstöt képez. Nagyon finom illata van. A templomban használják ünnepi alkalmakkor. Az imádságot jelképezi. Méltó ajándék a papok papjának Jézusnak.
Loading...
Mirha: Alacsony növésű cserje amely bemetszve illatos, gyógyhatású nedvet termel. Orvoslásra sebkötözésre, valamint az elhunytak bebalzsamozására használták. Az áldozatvállalás jelképe. Jézus meghalt értünk a kereszten, a legnagyobb áldozatot hozta azért hogy nekünk örökéletünk legyen. Szeressük ezért Őt nagyon.
Loading...
Loading...
Loading...
Jézus megkeresztelkedett a Jordán folyóban. A Mennyei Atya szózatát lehetett hallani: "Ez az én szeretett fiam akiben kedvem telik."
(Mt 3,13-17)
Loading...
Loading...
Kánai menyegző: Az első csodája Jézusnak. A vízet Szűz Mária kérésére borrá változtatta.
Vízkereszt ünnepnapján a vízet a pap megszenteli, és ezzel a víz a Szentlélek működése által szentelvízzé válik. A szenteltvíz segít, hogy Isten szeretetében tudjunk megmaradni. A gonosz lelkeket elűzi, ők félnek a szenteltvíztől. Éljünk ezzel a szentelménnyel!
A szenteltvízet érdemes üvegben hazavinnünk és otthon is használni, hogy minden ártó erőtől védve legyünk, és így a házunk Isten oltalma alatt legyen.

Az atyák ebben az időszakban mennek házat szentelni, amikor is imádság kíséretében Isten oltalmába ajánlják az otthonunkat és a benne élő családot. Bátran kérjük a házszentelést tőlük.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext