Book Creator

cartea

by Оля Болгар

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
~CARTEA ROSII~
Loading...
Loading...
~FROG~
Loading...
~PELICAN ROZ~
Loading...
~PELICAN ROZ~
Pelicanul roz, precum și pelicanul dalmat, sunt incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova. Distrugerea acestor păsări este o infracțiune. Potrivit Societății pentru Protecția Păsărilor și Naturii, pelicanii sunt cele mai mari păsări din Moldova, măsurând 150-170 cm și cântărind peste 10 kilograme.
Pelicanul are ciocul cel mai mare și mai încăpător, în comparație cu toate păsările de pe planetă. Un pelican poate ține în cioc 3 găleți medii de pește. Timp de 8 luni, o singură familie de pelicani, formată din părinți și doi pui, mănâncă aproximativ 1.000 kg de pește.
Pelicanii sunt păsări adorabile, cu o anvergură a aripilor de peste 3 metri, sunt păsări care se pot înălța până la o înălțime de 3000 de metri!
~FROG~
Broaștele sunt, de asemenea, de obicei mai lungi decât broaștele râioase. În plus, broaștele au pielea netedă, moale, în timp ce broaștele au pielea uscată și plină de denivelări. Cu toate acestea, umflăturile nu sunt veruci și o persoană nu poate obține negi din manipularea unei broaște râioase. Dar broaștele râioase au glande în spatele ochilor care pot elibera toxina arzând din lapte.
Broaștele sunt unul dintre amfibienii incredibili care trăiesc pe planeta noastră. Ei, în ciuda aspectului lor nedescris, sunt drăguți și atractivi în felul lor. În plus, nu degeaba broaștele sunt folosite ca personaj principal în basmele rusești, iar unele naționalități chiar se închină la acest amfibian.
Ochii broaștelor au o structură specială. Din această cauză, ei văd în sus, înainte și lateral. În același timp, broaștele pot vedea simultan în 3 planuri. Particularitatea unei astfel de vederi a broaștelor este că aproape că nu închid ochii. Acest lucru se întâmplă și în timpul somnului.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator

PrevNext