Book Creator

SUOMINEN 2022-2023

by Dubain Suomikoulu

Cover

Loading...
S
U
O
M
I
N
E
N
Loading...
DUBAIN SUOMI-KOULUN LEHTI

2022-2023
Loading...
PUHEENJOHTAJAN TERVEISET
Nyt kolmatta vuotta aktiivisesti Dubain Suomi-koulussa mukana olleena on mielestäni hienoa nähdä DSK:n toiminta vielä kukoistamassa, vaikkakin pienemmässä koossa kuin vuosia sitten. Korona-vuodet olivat meille haastavia, vaikka pystyimmekin pitämään koulua ulkotiloissa viranomaisohjeistuksien puitteissa, esimerkiksi puistossa ja rannalla. Vanhempia kuitenkin tänä aikana lähti ja sen myötä uusia opettajia oli haastavampi saada mukaan toimintaan.

Sunnuntaisilla koulukerroilla on edelleen ollut hienoa todeta, kuinka upeaa on ylläpitää ja opettaa lapsille suomen kieltä ja kulttuuria täysin toisenlaisessa kulttuuriympäristössä täällä Arabian Niemimaalla.

Dubain Suomi-koulu ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää Dubaissa asuvien suomalaisten tai suomalaista syntyperää olevien lasten suomen kielen taitoa.  Dubai on paikkana suomalaisille aikuisille/perheille usein välietappi elämän varrella, kun
ammatillisesti haetaan työuralle kokemusta ulkomailta tai jos mahdollisuudet yksinkertaisesti UAE:ssa ovat paremmat kuin kotimaassa tai muualla maailmassa. Näinä ajanjaksoina perheiden elämässä Dubain Suomi-koulu osaltaan auttaa perheitä muistuttamaan lapsia Suomesta ja siellä tapahtuvista asioista. Tätä työtä opettajamme tekevät tutustuttamalla lapsia Suomen kulttuuriin, suomalaisiin juhlapäiviin sekä muihin tapoihin ja asioihin, jotka tukevat kielen opiskelua.Toimintamme on ollut ulkotiloissa toimimisen johdosta enemmän leikkimielistä ja interaktiivista, mikä omalla tavallaan on ollut lapsille erittäin mielekästä. Lukuvuonna 2022/2023 järjestämissämme Kauneimmat Joululaulut -tapahtumassa House of Piano:ssa vieraamamme oli myös Suomen Suurlähettiläs Marjaana Nissinen aviomiehineen, sekä pari tunnettua suomalaista muusikkoa. Tässä tilaisuudessa, kuten myös kevätjuhlissa Norjalaisella Merimieskirkolla, oli mukana perheitä ja lapsia Finnish Mother Tongue Program:stä, joka toimii DIA Emirates Hills:ssä. Yhteistyömme heidän kanssa on viime vuosina tullut tiiviimmäksi.

Järjestimme myös tänä lukuvuonna tunnetusti suositun aavikkoretken, jossa tapasimme kymmenittäin kameleja, grillasimme ruokaa ja lauloimme lauluja.

Tämä on 23. vuosi, jona Dubain Suomi-koulu tarjoaa suomen kielen opetusta ulkosuomalaisille Dubaissa. DSK:ta ei olisi voitu järjestää, ellei meillä olisi ollut näin dedikoitunutta ja osaavaa henkilöstöä, joka on käytännössä vapaaehtoisvoimin hoitanut lukuvuoden varsin mallikkaasti maaliin. Kiitos kuuluu myös kaikille vanhemmille, jotka ovat lapsia kuskanneet sunnuntai iltapäivisin DSK:n tapahtumiin. Lopuksi, mutta ei varmasti viimeisenä, kiitoksen saavat myös meidän ahkerat suomikoululaiset!

Lukuvuotta 2023/2024 innolla odottaen,
Juha Koski, Dubain Suomi-koulun hallituksen puheenjohtaja
LEPPÄKERTUT
Leppäkertut ovat Dubai Suomi-koulun nuorimpien ryhmä. He ovat iältään alle 3-vuotiaita ja ovat kokoontuneet kerran viikossa muskariin Al Sufouh Parkkiin. Muskarissa olemme laulaneet tuttuja suomalaisia lastenlauluja sekä harjoitelleet soittamista erilaisin keinoin. Suosikkeja ovat olleet muun muassa triangeli ja marakassit sekä erityisesti pienimpien suosikki rytmikapulat.
Muskarin Ada-ope jatkaa myös ensi syksynä ja toivottaa kaikki vanhat oppilaat sekä uudet pienokaiset mukaan musisoimaan kerran viikossa!
JÄNIKSET
Jänikset loikkivat tänäkin vuonna koronarajoitusten mukaan Al Sufouh puiston puskissa ja starttasivat ensimmäisen tunnin tutustuen toisiinsa ja muihin ryhmiin. Luokallemme oli saapunut monta uutta 3-5 vuotiasta jäniksen alkua. Oli myös mukavaa nähdä vanhoja tuttuja naamoja. Seinättömässä luokkatilassa mielenkiinto saattaa suuntautua monesti muihin kuin opetettaviin asioihin, mutta tämä ei ole haitannut meitä ja olemme ottaneet tästä kaiken ilon irti.

Vuoden aikana opettelimme niin sanamuotoja, kirjaimia, numeroita kuin erilaisia tunteitakin unohtamatta leikkejä ja askartelua.

Isänpäivää rupesimme valmistelemaan kirjoittamalla seikkailutarinan isästä. Jokainen sai piirtää oman isänsä kuvan ja kuvat liitettiin tarinaan. Tarinat annettiin lahjaksi jokavuotisella isänpäivän aavikkoretkellä.

Taitonsa tai uuden asian jokainen pääsi esittämään ja opettamaan Talent showssa jossa opimme monia mielenkiintoisia asioita kuten parkkouria, italiaa ja kuulimme sekä näimme myös muutaman musiikki ja tanssi esityksen.

Joulua aloitimme valmistelemaan tekemällä jouluiset kranssit. Kävimme läpi jouluperinteitä joita jokainen viettää omassa kodissaan. Perinteet ja niiden ylläpitäminen varsinkin täällä maailmalla asuessa on tärkeetä. Joululomalle pikku tontut suuntasit reippain ja odottavin mielin, mitähän se pukki tuokaan.

Vuosi 2023 käynnistettiin tiedetunnilla jossa teimme mielenkiintoisia testejä. Testasimme mitä tapahtuu kananmunalle jos se on etikassa 24h tai kuinka pitkän saippuakuplamadon saakaan puhallettua yhdistämällä savetin ja tiskiainevettä. Yritimme myös juoksuttaa värejä kupista toiseen, mutta tässä tieteilijämme eivät oikein onnistuneet. Tutkimusta on siis jatkettava.
Pääsiäiskerralla saimme selvitettyä, että mistä ne noidat ja puput sekä kukot ja tiput ovatkaan saaneet alkunsa. Kuinka ne ovat levinneet maailmalle tai jopa kadonneet kokonaan. Hyvin lapset osasivat suomalaisia pääsiäisperinteitä ja olivat monet jopa mämmiä maistaneet. Toki pääsiäismunat olivat se tunnetuin herkku.

Vappua vietimme taas yhdessä muiden ryhmien kanssa vappuriehan merkeissä. Vanhemmat ja lapset pääsivät yhdessä suorittamaan vappurataa jolla oli erilaisia vappu aiheisia tehtäviä ja kilpailuja.

Äitejä unohtamatta teimme heille kevättä silmällä pitäen ötökkäkortit jotka kuvastavat luonnon heräämistä talven jälkeen.

Tämä opettaja kiittää luokkaansa näistä kahdesta kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää jatkoa. Syksyllä Jänikset loikkivat uuden opettajan opastuksella kohti uusia seikkailuita.

Terveisin
Miriam
PrevNext