Book Creator

MLADI BORI 2023 - SKUPAJ ZA JUTRI

by tanja S

Cover

Loading...
MLADI BORI
Loading...
Loading...
SKUPAJ ZA JUTRI

Komen, 2023
PROSTOVOLJSTVO

Ljudje se odločijo za prostovoljstvo iz različnih razlogov – nekateri želijo nuditi pomoč posameznikom v stiski, spet drugi enostavno želijo spreminjati svet na bolje.
Ne gre le za sodelovanje posameznika v dobrodelnih organizacijah in ob dobrodelnih akcijah, to je tudi pomoč prijatelju, sosedu, sošolcu … in s tem širjenje pozitivne energije v manj prijetnih časih in situacijah. Je spoznavanje novih ljudi in obenem samega sebe, pridobivanje novih znanj, veščin in izkušenj, strpnosti in ustvarjalnosti.
Čeprav lahko rečemo, da Komen ni velik kraj, se lahko pohvali s številnimi dobrimi ljudmi, društvi in organizacijami, ki s svojo aktivnostjo v prostovoljstvu spreminjajo naša življenja in prispevajo k boljši in strpnejši družbi na lokalni ravni ter krepitvi družbenih vrednot.
Projekt »Skupaj za jutri«, ki je bil rdeča nit letošnjega šolskega leta, je bil namenjen spoznavanju le-teh. Skavti, taborniki, lovci, jamarji, gasilci, civilna zaščita, Rdeči križ … Spoznavali smo delo v Hiši dobre volje, v Društvu za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa »Vezi« ter se seznanili z delom potapljača in enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.
Da se zavedamo pomena prostovoljstva in moči posameznika, ki lahko s svojo dobroto spremeni nekomu dan, dokazujemo šolarji tudi s sodelovanjem v številnih dobrodelnih akcijah za pomoč bolnim otrokom.
Živimo v času, ki je poln izzivov, v katerih se mnogi znajdejo brez pomoči, in tu lahko nastopimo mi.
Prostovoljci so ljudje, ki jim ni vseeno za druge in se odločijo pomagati, ne da bi za to pričakovali nagrado ali plačilo.
Le SKUPAJ lahko spremenimo svet NA BOLJE za VSE nas.

Dunja Peric, prof.
ravnateljica
1. a
HIŠA DOBRE VOLJE – ZAKAJ SE LJUDJE TAM DRUŽIJO?         

KER SE TAM IMAJO RADI IN SO DOBRE VOLJE. (AGATA)

KER USTVARJAJO RAZLIČNE IZDELKE IN DA NISO SAMI DOMA. (ANŽE)
DA SO SKUPAJ IN SE POGOVARJAJO. (NEŽA)

VESELI SO OBISKOV UČENCEV IN TAKRAT SE POČUTIJO LEPO. (LUKA)

KER IMAJO TAM KOSILO IN JIM NI POTREBNO KUHATI DOMA. (NEŽA)

DA SE SPOZNAVAJO, DA RAZVIJAJO SVOJE SPOSOBNOSTI. (JURE)

DA DOMA NI DOLGČAS. (PATRIK)

DA SE NAUČIJO ŠE KAJ NOVEGA. (MAJ)

KER POTREBUJEJO POMOČ. (SYBIL)

KER SE IMAJO TAM DOBRO. (TIM)
PrevNext