Book Creator

5. EKSTEMPORE KRAS

by tanja S

Pages 32 and 33 of 100

NAGRADA ZA ODLIČNOST

TETYENA DONETS: Kras
Avtorica s svojim delom izpričuje slikarsko tradicijo njenega rodnega ambienta, ki temelji na drugačni študijski orientaciji. Kljub temu pa je med njeno potjo in zahodnoevropsko tradicijo neke vrste paralela. Slikarka jo vzpostavi tudi s poglabljanjem v danosti našega naravnega in kulturnega prostora. V zgoščenem, kompozicijsko premišljenem in uravnoteženem prizoru je odlično prepletla različne specifike Krasa in dokazala metjejsko izpiljenost.
TETYANA DONETES
KRAS
MARIJA MARUŠA MARAŽ
SPREHOD PO KRAŠKI GMAJNI
MARIJA ZEVNIK
UŠESA ISTRE
Loading...
NAGRADA ART LJUBLJANA

PETRINA GRUDEN: Kamen
Avtorica se z minimalistično podano prezentacijo kamna poveže s kraškim prostorom. V likovnem smislu ustvarja dialog med mehkim barvnim madežem in ostrino črtnih sledi. Formo kamna ustvari v tehniki akvarela, s katero razkriva njeno bistvo, pripadajočo trasparencam in mehkemu razlivanju v vodi razredčenega barvnega pigmenta. Z linijami pa manifestira preprostost in polnomočnost tega elementarnega sredstva izražanja.
Loading...
Loading...
PETRINA GRUDEN
KAMEN
ODKUPNA NAGRADA ŠKOCJANSKE JAME

ANAMARI HRUP: Anatomija kamna
Avtorica za upodobitev kamna kot nosilec zapisa izbere pigmentirano črnilo in slikarsko platno. Na zelo rafiniran način ustvarjen motivni element svečano lebdi v prostoru neskončene beline. Črne črtne sledi so prefinjene in neskončno število drobnih linij oblikuje formo kamna, ki z zgoščanjem šrafur pridobiva volumetričnost. Avtorica naredi zanimiv motivni prehod iz kamna v podobo človeške glave, ki se natančnemu opazovalcu razkrije v več profilnih variantah.
ANAMARI HRUP
ANATOMIJA KAMNA
MERIMA HANDANOVIĆ
ŠKOCJANSKA SOTESKA
DUNJA PANGOS
SNEŽNIŠKI GOZD
JOŽE VIŽINTIN
ODSEV SVETLOBE V GOZDU
PrevNext