Book Creator

..Decorațiuni.Crăciun..

by -Ghoul-

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
..Crăciunul..
Loading...
Gogotă Ana-Maria
Loading...
Mitrofan Denisa-Elena
Crăciunul,sărbătoarea îndrăgită de mii de persoane,momentul mult așteptat,a fost ,este și va rămâne mereu amintire ca Nașterea Domnului.Această sărbătoare are,la rândul ei,tradiții care se practică anual.Printre tradiții se numără și împodobirea bradului.Cu toate că persoanele,în special copiii,au gândul la daruri,pentru a le primi,mai întâi,să fie bradul împodobit.
<Bradul este un simplu conifer,un pom al vieții datorită faptului că acesta rămâne verde tot timpul,simbolizându-l,astfel,pe Iisus Hristos,veșnic viu.>
De Crăciun,bradul devine un pom special,de care se prind podoabe în diverse culori,care se învelește cu ghirlande.Decorațiunea specială care îl completează și care aduce noroc și îndeplinirea dorințelor este steaua,care poate fi înlocuită cu un îngeraș.
În România,bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.
Bradul se împodobește pe o data specială:24 Decembrie.
<Steaua din vârful bradului reprezintă steaua care i-a călăuzit pe magi la Bethleem.>
Tradiția spune că are rolul de a aduce noroc dar și îndeplinirea dorințelor celui care o așează în vârf.
<Îngerașii de Crăciun,puși în vârful bradului sau pe o crenguță,sunt o tradiție veche de Crăciun.>
Îngerii au un rol important la Nașterea Domnului.
Aceștia simbolizează:
-iubire;
-perseverență;
-curaj;
-iluminare;
etc..
Reprezintă îngerii Domnului.
-Aduc bucurie,echilibru,
înțelepciune,
smerenie și bunătate.
-Simbol al focului,al voinței și împlinirii sufletești.
-Culoarea se regăsește în costumul lui Moș Crăciun.
-Semnifică lumina și bunătate din oameni.
-Aduc,anului viitor,liniște.
-Poartă noroc la bani.
-Te ajută să scapi de lucrurile rele.
-Culoarea bradului;Aduce bunăstare.
-Simbol al tinereții și al sănătății.
O femeie germană avea grijă ca totul să strălucească de curățenie.Păianjenii care ”locuiau” în casă au trebuit să-și părăsească locul,căci ar fi fost văzuți.Cu lăsarea serii,când s-au întors,aceștia au găsit un brad.S-au cățărat pe fiecare ramură în parte,au lăsat pânze prin brad.Când Iisus a intrat în casă pentru a o binecuvânta,s-a întristat când a văzut bradul.Chiar dacă el iubea păianjenii,nu avea cum să nu se gândească la dezamăgirea femeii,așa că El a transformat pânzele de păianjen într-o beteală strălucitoare aurie.
Gospodina, soțul și copiii ei,în ziua de Crăciun, au rămas uimiți în fața priveliștii bradului învăluit de beteală și ghirlande cu sclipiri magice. Din acea zi, aceste ornamente împodobesc brazii de Crăciun din întreaga lume.
~O legendă veche germană~
PrevNext