Book Creator

ALBANIA

by ANNA RUSSOMANDO

Cover

Loading...
IL MIO PAESE
Loading...
ALBANIA
Loading...
ADEMAJ MARISA
TOSKU SHANEL
3C - 3D
Comic Panel 1
HISTORIA
Comic Panel 1
FLAMUR
Flamuri shqiptar rrjedh direkt nga vula e Gjergj Kastrioti Skënderbeu, heroi i cili në shekullin e pesëmbëdhjetë udhëhoqi revoltën kundër Perandorisë Osmane, duke marrë një periudhë të shkurtër pavarësie.
Gjatë shekujve flamuri ka pasur gjithmonë shqiponjën me dy koka, por ka pësuar shumë ndryshim.
në flamurin shqiptar mund të shohësh një shqiponjë të zezë me dy koka, të vendosur në qendër të flamurit të kuq, që tregon guximin, forcën, trimërinë dhe gjakderdhjen e shqiptarëve, ndërsa shqiponja përfaqëson shtetin sovran të Shqipërisë. Ai u vendos si një flamur kombëtar kur vendi fitoi pavarësinë nga Perandoria Osmane në vitin 1912. Është ndër flamujt më të vjetër të shteteve të tanishme evropiane.
Comic Panel 1
Comic Panel 1
BANDIERA
STORIA
La bandiera albanese deriva direttamente dal sigillo di Giorgio Castriota Scanderbeg, l'eroe che nel XV secolo guidò la rivolta contro l'Impero ottomano, ottenendo un breve periodo di indipendenza.
Nei secoli la bandiera ha sempre avuto l'aquila bicipite, ma ha subito molte variazioni.
La bandiera albanese raffigura un'aquila nera a due teste, posta al centro dello stendardo rosso, che rappresenta il coraggio, la forza, il valore e lo spargimento di sangue degli Albanesi, mentre l'aquila rappresenta lo Stato sovrano dell'Albania. Fu istituita come bandiera nazionale quando il Paese ottenne l'indipendenza dall'Impero ottomano nel 1912. Essa è tra le bandiere più antiche degli attuali stati europei.
Comic Panel 1
EMIGRIMI DHE TURIZMI
EMIGRIMI
Në Itali ka një prani të madhe të popullsisë shqiptare, në mënyrë që të krijojë një komunitet të dendur që, edhe pse plotësisht i integruar, mbetet i lidhur me traditat e saj. Ky proces i fortë migrues është shkaktuar, në fazat e tij të ndryshme, si nga fenomenet politike, ashtu edhe nga nevojat ekonomike.

Një nga momentet që Italia mund të kujtojë me më shumë emocion është mbërritja e Vlorës, një anije me 20,000 emigrantë shqiptarë, e ankoruar në portin e Barit në vitin 1991.
EMIGRAZIONE E TURISMO
EMIGRAZIONE
In Italia c'è una grossa rappresentanza della popolazione albanese, tanto da creare una fitta comunità che, nonostante pienamente integrata, resta comunque legata alle proprie tradizioni. Questo forte processo migratorio è stato causato, nelle sue varie fasi, sia da fenomeni di natura politica che da esigenze di natura economica.

Uno dei momenti che l'Italia può ricordare con più commozione è l'arrivo della Vlora, nave di 20.000 migranti albanesi, attraccata al porto di Bari nel 1991.
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Comic Panel 1
TIRANA
SARANDA
KRUJA
DURAZZO
Tirana është kryeqyteti i Republikës së Shqipërisë. Qyteti ndodhet në një luginë të rrethuar nga male dhe kodra dhe është një qendër turistike dhe tregtare. Tërheqjet kryesore të saj janë kështjellat, bibliotekat, muzetë, xhamitë dhe kishat.
Saranda është qyteti i fundit në Shqipëri përpara kufirit me Greqinë dhe ka qenë gjithmonë destinacioni kryesor i pushimeve për shqiptarët dhe jo. Ajo është e njohur për qendrën e saj të këndshme të qytetit, me shëtitoren e tij për këmbësorët, por mbi të gjitha për plazhet e mrekullueshme. Përveç kësaj, qyteti është pikënisja ideale për një seri udhëtimesh ditore për të zbuluar bukuritë e Shqipërisë.
Kruja është një qytet në majë kodre që ka disa vende tërheqëse turistike, si kalaja mesjetare, vendi i fundit i rezistencës shqiptare ndaj shtypësit osmano-turk, ku ndodhet Muzeu Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, kalaja, me dyqanet e saj të vjetra të restauruara tani. , dhe Xhamia e Çarshisë.


Fillimisht një koloni greke, ajo u bë shpejt qendra kryesore e detit Adriatik, aq sa sot është një nga atraksionet kryesore për turistët. Në veçanti, ruan amfiteatrin i cili është në listën e vendeve kandidate për Trashëgimi Botërore.
PrevNext