Book Creator

Min Dagbok

by Bryn Skole

Cover

Loading...
1. Lag en fin forside

Overskriften skal være:

Min dagbok
Hva er en dagbok?
Dagbøker er er en privat tekst. En dagbok beskriver, nåtiden, fortiden og tanker rundt fremtiden. Dagbøker er ofte en sammensatt tekst, består ofte av tekst og bilde. Det er mulig å skrive om hva du vil i en dagbok, fra de innerste ønsker til oppskrifter, favoritt program på tv osv. Man kan egentlig skrive hva man vil i en dagbok. Det som står skrevet i en dagbok er ofte hemmlig. Det er viktig at elevene skriver det de har på hjertet.

Dagbøker er gode måter å holde styr på fortiden og tenke på fremtiden. Du kan gjøre spådommer om hva som vil skje, og se om de går i oppfyllelse, og du kan se hvordan du endret seg over tid, og lese minner og ha noe å le av.
Skriv en dagbok:
Læringsmål:

• Du skal skrive en dagboktekst.
• Du skal vite hva en dagbok er.

Kompetansemål:

• Skrive enkle beskrivende og fortellende tekster.
• Skrive etter mønster av enkle eksempeltekster.
Kriterier til dagboktekst:
Hvordan skrive dagbok:

Man kan skrive dagbok på mange måter. For eksempel gjenfortellende (gjenfortelle en opplevelse) eller beskrivende (skildre hvordan noe ser ut eller føles). En dagbok er som en venn som alltid lytter til deg. Skriv så en venn kan forestille seg det du skriver.

Skriv om dine:

Følelser
Opplevelser
Tanker
Bekymringer
Gleder
Drømmer
Sanseinntrykk (duft, smak, lyder osv.)

Tankekart:

For å skrive en dagboktekst kan det være nyttig å bruke et tankekart.
Fyll ut tankekartet med stikkord før du skriver dagbokteksten.

Hva er Korona?
Som andre forkjølelsesvirus kan det smitte når noen hoster eller nyser mot deg. Derfor bør alle helst hoste inn i et papirtørkle. Dersom man ikke har noe papirtørkle, er albuekroken et alternativ.

Forkjølelsesvirus kan også smitte hvis man får virus på hendene og tar seg i ansiktet etterpå. Derfor er det viktig å vaske hendene eller bruke "antibac" når man har tatt på dørhåndtak, holdt i penger eller rørt andre ting som mange andre har tatt på. Det er spesielt viktig å vaske hendene før man skal spise.

Koronaviruset er ikke farlig for de fleste. Grunnet til at det er mye oppstyr nå, er at det kan være farlig for noen få. De som kan ha blitt smittet, må holde seg hjemme en stund så vi er sikre på at de ikke smitter noen andre. De som blir veldig syke, kommer til å bli lagt inn på sykehus og få behandling.
Les avisartikkelen
i Aftenposten Junior
Aftenposten junior har gode svar på mange
spørsmål som barn lurer på:
1. Hva er koronaviruset?

Det er et virus som ble oppdaget i Kina. Det ligner på vanlig influensa. De fleste som får det, blir bare litt syke. Men noen blir veldig syke, og noen har også dødd av viruset.

2. Hva gjøres for å hindre at smitten sprer seg?

Land over hele verden gjør alt de kan for å stoppe at flere blir smittet. Noen land har stengt skoler, kinoer og butikker. I Kina er millioner av mennesker bare hjemme. Derfor blir det solgt mange flere Playstation og Nintendo Switch i landet enn det pleier å gjøre.

Kinesiske pengesedler blir vasket og lagret på et sikkert sted i to uker, for å fjerne eventuell smitte. I Italia blir fotballkamper utsatt og konserter avlyst. I Iran spilles fotballkamper uten tilskuere.

3. Hva kan jeg gjøre for å unngå å bli smittet?

Vask hendene dine ofte og grundig.
Ikke host eller nys ut i luften. Bruk et papirtørkle,
eller albuekroken.

4. Hvordan kan jeg vite om jeg er smittet?

Koronaviruset ligner på vanlig forkjølelse og influensa.
Du hoster, puster tungt, får feber og vondt i halsen.
5. Men hvordan kan jeg vite at det ikke bare er en vanlig forkjølelse?

Hvis man bor i Norge og har slike symptomer nå, er det mest sannsynlig ikke koronaviruset så lenge du ikke har vært i land der andre er smittet av viruset.
Men er du i tvil, ring fastlegen eller legevakten.

6. Finnes det noen medisin mot koronavirus?

Det finnes ingen medisin mot koronaviruset ennå.
Men forskere over hele verden jobber nå for å lage det.

7. Er det farlig å bli smittet av koronaviruset?

For de aller fleste er det ikke farlig å få koronaviruset.
Men for eldre og personer som har en alvorlig sykdom fra før,
kan det være farlig.

8. Trenger vi å være redde?

Barn trenger ikke være redde for viruset. Barn blir mindre syke enn voksne. Og de fleste voksne får også bare mild sykdom.
PrevNext