Book Creator

Prezentare de carte

by Maxim Florea

Pages 2 and 3 of 13

Din Rusia,Cu dragoste
Ian Fleming
"Din Rusia, cu dragoste" este o carte de spionaj scrisa de Ian Fleming, in care agentul secret James Bond este trimis sa intercepteze un decodor sovietic.
Bond ajunge in Istanbul, unde se intalneste cu Ali Kerim Bey, seful serviciului secret turc, si cu Tatiana Romanova, o diplomat sovietica care ii propune sa dezerteze si sa o ajute sa ajunga in Marea Britanie.
Bond accepta oferta si impreuna cu Romanova incep o calatorie periculoasa, care ii duce prin Istanbul, Venetia si pana in Anglia, fiind urmariti de agenti sovietici si de catre asasinul SMERSH, Red Grant.
In cele din urma, Bond si Romanova ajung in Marea Britanie, iar Bond reuseste sa dezvaluie adevarata identitate a lui Grant si sa il ucida, inainte de a se intoarce la MI6 cu decodorul sovietic castigat.
CUVINTE-CHEIE
Sovetici
Lektor
Misiune
Asasini
Confruntare
Loading...
Reteaua de personaje
Loading...
James Bond - protagonistul cărții, un agent secret britanic
Loading...
Tatiana Romanova - o frumoasă și seducătoare agentă rusă care lucrează pentru SPECTRE
Loading...
Rosa Klebb - o fostă colonelă KGB și actual membru al organizației criminale SPECTRE
Loading...
Ali Kerim Bey - un bărbat puternic și înțelept, care este șeful MI6 în Istanbul
Loading...
M - șeful Serviciului de Informații Secrete Britanice
Loading...
James Bond - îndrăzneț, curajos, stăruitor, ingenios, răbdător (exemplu: când este capturat de Red Grant și reușește să scape)
Loading...
Tema cărții
Loading...
Spionaj
Loading...
Mesajul cartii este ca intodeauna trebuie sa fii atent in orice situatie sa nu te lasi emotiilor, sa fii curajos si sa nu te temi de nimic
Loading...
Loading...
culoarea emotionala a textului este gri, pentru ca cartea este plin de intrigi si actiune, cu momente dramatice si intalniri romantice incendiare, care face ca cititorul sa fie mereu in alerta
Loading...
Primul motiv pentru a recomanda această carte colegilor este acela că oferă o poveste plină de suspans și acțiune. Cărțile de spionaj sunt foarte populare datorită faptului că reușesc să captureze imaginația cititorilor prin povestea lor plină de peripeții și aventuri.
Loading...
Al doilea motiv pentru a recomanda această carte este acela că personajele sunt complexe și interesante. Atât protagoniștii, cât și antagoniștii au trăsături morale și comportamentale care sunt explorate în profunzime și care oferă o perspectivă interesantă asupra motivelor lor. De exemplu, Bond este un erou clasic, însă are și defecte care îl fac mai uman.
Sfaturi pentru James Bond
Fii mai precaut in alegerile tale - de-a lungul cartii, James Bond ia uneori decizii riscante, ceea ce il poate pune in pericol.

Invata sa iti controlezi emotiile - Bond este un personaj pasional si se lasa adesea prada emotiilor sale, ceea ce poate sa il faca sa ia decizii gresite sau sa piarda controlul in situatii periculoase.
Un dialog intre mine si James Bond
Thought Bubble
J:Salut! Ce mai faci?
Eu:Salut, Bond. Sunt un pic descurajat in ultima vreme. Simt ca nu mai stiu incotro sa o iau.
J: Stiu cum te simti. Am trecut si eu prin asta. Dar am invatat cateva lucruri pe parcursul vietii. In primul rand, nu lasa problemele sa te strice. Incearca sa le iei pas cu pas si sa gasesti solutii.
Eu: Da, dar uneori simt ca nu am puterea sa continui.
J: Atunci trebuie sa cauti un alt mod de a-ti gasi motivatia. Poate ar trebui sa incerci ceva nou, sa-ti faci o pauza sau sa-ti schimbi perspectiva asupra lucrurilor. Orice te-ar ajuta sa iti recapeti energia si determinarea.
Eu: Ai dreptate. Voi incerca sa aplic aceste sfaturi in viata mea.
J: Cu siguranta vei reusi, trebuie doar sa ai incredere in tine si sa te dedici in totalitate.
PrevNext