Book Creator

uutis22 Tammelan koulu hyvinvointi

by Mathea ja Stella

Cover

Loading...
HYVINVOINTI
Loading...
99% tehnyt Stella
Loading...
Loading...
Loading...
Mathea ja Stella 6B Tammelan koulu

Tämä uutinen käsittelee kokonaisvaltaista hyvinvointia eli asioita,
mitä ihminen tarvitsee jokapäiväiseen elämään ja jaksamiseen. Lisäksi puhumme puhtaudesta ja somesta ja kuinka sitä käytetään.
Ruoka vaikuttaa terveyteen, mielialaan ja hyvinvointiin. Liikunta vaikuttaa terveyteen ja saa itselleen energisen ja hyvän olon. Riittävä uni on välttämätön ihmisen terveydelle. Siinä aivot nollaavat kuluneen päivän tapahtumat ja latautuvat uutta päivää varten.
Ihmisen hyvinvointiin vaikuttavat monet asiat. Riittävä uni on hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Riittävät tunnit unta ovat 9-10 tuntia, mutta monet murrosikäiset nukkuvat vähemmän eivätkä saa riittävää unta.
Murrosiässä säännöllinen peseytyminen on välttämätöntä. Suihkussa on hyvä käydä päivittäin. Hiuksiakin kannattaa pestä joka päivä. Jos kehoa ei pese, se alkaa tuntua epämiellyttävältä ja haista pahalle.
Netti, some ja erilaiset digitaaliset sisällöt ovat osa meidän arkea ja niiden ääressä ollaan niin koulussa, kotona ja vapaa-ajallakin. Älylaitteet helpottavat arkea, tuovat hauskuutta ja mahdollistaa erilaisia harrastuksia ja ajanvietettä. Ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, oppimiseen ja viihtymiseen. Netissä voi jutella ja viettää aikaa kavereiden kanssa, etsiä tietoa, pelata, ja tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin.
PrevNext