Book Creator

(copy) Cankarevac

by Katarina Marciuš Logožar

Cover

Loading...
Školski list
Osnovne škole Ivana Cankara
Loading...
lipanj
Loading...
2023.
Loading...
Literarni radovi
Loading...
Cankarevac
Loading...
Umjetnički radovi
Loading...
Natjecanja
Loading...
Projekti
Loading...
Poslušajte
Loading...
Loading...
Intervju s prof. Andrijom Petrovečkim ● Intervju s prof. Dominikom Grimmom● Intervju sa Šimunom Borovčakom
Dragi naši Cankarevci,
i u ovome broju pripremili smo vam mnoštvo sadržaja kako bismo vas podsjetili na sve aktivnosti koje ste, zajedno s učiteljicama i učiteljima, stručnim suradnicama i roditeljima, provodili ove školske godine. Bili ste jako vrijedni, kreativni i angažirani, što dokazuje velik broj uradaka koje ste nam poslali. Ostanite i dalje takvi i uživajte u plodovima svoga rada!

Urednici i novinari Cankarevca
Fotografije korištene u časopisu autorska su djela učiteljica i učitelja naše škole ili su preuzete s besplatnog servisa https://pixabay.com/.
Dobro došli,
prvašići
!
Ellipse;
1. A RAZRED
Projekt

Druženje uz knjigu petkom

Cilj projekta je promicanje i poticanje čitanja kao najvažniju vještinu potrebnu za učenje te odgajati i stvarati cjeloživotnog čitatelja.

Tijekom školske godine, zadnjeg petka u mjesecu (listopad, studeni, prosinac, veljača, ožujak, travanj, svibanj) predviđeno je druženje s članom obitelji ili učenicima 5.a razreda uz čitanje priče, bajke ili pjesme.

U prvom polugodištu čitateljice su bile učenice 5.a razreda i spisateljica Božica Ostrmann, autorica priče „Slonić Sivko želi biti pobjednik“, a u drugom polugodištu čitateljice su bile majke učenika 1.a razreda. Učenici vole kada im se čita i s nestrpljenjem očekuju idućega čitatelja.

Uskoro će i oni postati pravi čitatelji!◾
Projekt
Skupljajmo zajedno stare baterije
(FRIško projekt)
OŠ Ivana Cankara je i ove školske godine uključena u ekološki projekt Skupljajmo zajedno stare baterije u suradnji s tvrtkom FRIŠ d.o.o. iz Križevaca.

Cilj projekta je poticati svijest učenika o potrebi pravilnog zbrinjavanja starih baterija, skrenuti pozornost na važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva, uočiti direktnu povezanost čovjeka i prirode te razumjeti uzročno-posljedične veze ljudskog nemara prema prirodi te mogućim posljedicama zagađenja. Od velike je važnosti potaknuti ekološku osviještenost učenika, poticati na ekološko djelovanje u domu i školi te razvijati poduzetnički duh. Svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu naša voditeljica projekta, učiteljica Ranka Matusinović, marljivo skuplja i važe baterije te zapisuje konačan iznos po razredima. Na kraju svake školske godine tvrtka Friš d.o.o. svaku školu nagrađuje za skupljene količine baterija iznosom od 4 kn po kg.

U šk. god. 2021./22. skupljeno je ukupno 479,1 kg baterija.
Najviše baterija skupili su učenici 1.a razreda (ukupno 145,4 kg). Drugo mjesto zauzeli su učenici 4.a razreda (ukupno 103,4 kg), a treće mjesto učenici 2.c razreda (ukupno 73,9 kg). Podjela nagrada i priznanja održala se u predvorju škole. Prva tri najuspješnija razreda dobila su svoja priznanja te slatke
nagrade.
Prikupljenim novcem uredili smo predvorje naše škole.
Nastavljamo s uređenjem kako bismo učinili predvorje ugodnim mjestom za sve učenike.
Puno hvala svima na trudu i daljnjem sudjelovanju!
PrevNext