Book Creator

RAZREDNA PRAVILA

by Tajana

Cover

Loading...
RAZREDNA PRAVILA
Loading...
Današnji je dan u Šumskoj školi započeo igrom. Učiteljica Magdalena rekla je svojim učenicima da polako šetaju učionicom i slušaju njene upute. Svi su se veselo kretali, a učiteljica je govorila: STANI! HODAJ! PLJESNI! SKOČI! Bilo je baš zabavno. 
A onda je učiteljica Magdalena promijenila pravila. Rekla je: Kad kažem STANI, vi ćete hodati, kad kažem HODAJ, onda ćete stati. Dakle, sve je suprotno. Uuuuh, to baš nije bilo jednostavno. Učiteljica je povikala: HODAJ! Većina je stala ali vučić Marinko i zečić Zlatko su zaboravili na učiteljičino pravilo i krenuli. Naravno, nastao je smijeh. 
U svakoj je sljedećoj naredbi netko pogriješio.  
Kad je igra završila i učenici se vratili u svoje klupe, učiteljica ih je pitala kako im se igra svidjela. Rekli su da je bilo jako zabavno ali kad je trebalo raditi suprotno, to je bilo prilično teško. Ja sam stalno griješio, ljuto je rekao vučić Marinko. Medvjedić Bruno je bio tužan i sramio se svojih pogrešaka. 
Onda im je učiteljica ispričala da je svima puno lakše kad imamo jasne upute i kad točno znamo što treba napraviti. Zato će i oni danas svi zajedno dogovoriti RAZREDNA PRAVILA. Pravila moraju biti jednostavna i jasna i svi ih se trebaju držati. Odmah je rekla prvo pravilo: SLUŠAJ UČITELJICU! Objasnila je da je jako važno slušati pažljivo kad ona priča kako bi svi znali što treba napraviti. 
PrevNext