Book Creator

Osztályképek 2021

by Iskola Szent Erzsébet

Cover

Loading...
„A kíváncsiság megmarad… világosabban meg akarjuk érteni, miként lehet, hogy ugyanaz az anyag, amely a fizikában és a kémiában rendezett, reprodukálható, és viszonylag egyszerű tulajdonságokat mutat, máris a legmegdöbbentőbb formákba rendeződik, mihelyt bekerül az élő szervezetekbe. Minél alaposabban vizsgáljuk az anyag megnyilvánulásait az élő szervezetekben, annál lenyűgözőbbé válik a mutatvány. A legegyszerűbb élő sejt varázslatos, bonyolult és változó molekulákkal teli titokdobozzá válik…”
Max Delbrück (1949)
„Lenyűgöz, mitől működnek az élő szervezetek, mi teszi lehetővé az élő anyag számára, hogy olyan meghökkentő dolgokat tegyen, amilyenekre az élettelen anyag nem képes. Még egy szerény baktérium is olyan csodálatos, és annyira elkápráztatóan működik, hogy egyetlen mérnök sem veheti fel vele a versenyt. Az élet varázslatnak tűnik, titkait az áthatolhatatlan bonyolultság titkai rejtik."
Paul Davies (2019)
Pedagógusként mi nem megfejteni akarjuk az élet titkát, hanem csak csodáljuk sokszínűségét és összetettségét a gyerekekben. Nincs két egyforma osztály, nincs két egyforma, azonosan érző, gondolkodó gyerek. Elkísérjük a fiatalokat a felnőtté válás nehéz, de izgalmas útján. Helyenként tanácsokat adunk, amit néha meghallgatnak, és olykor el is fogadnak.

Forgassák ezt a könyvecskét úgy, hogy gyönyörködnek a sokszínűségükben. Mi, szülők és nevelők, az ő energiáikból maradunk örök fiatalok, az ő növekedésük, kibontakozásuk ad értelmet életünknek.

2021. Karácsonyán
Valkó Miklós
Liliom csoport
Chalupa Éva – óvodapedagógus
Nagy Mónika – dajka
Izrael Mária – óvodapedagógus
Gyermekek balról jobbra:
Felső sor: Horváth György István, Raczko Alex Bertalan, Szabó Ádám, Kiss Gergely, Parraghy Nándor
Alsó sor: Tiszttartó Teréz, Zsilka Anna, Németh Hanna, Zámbori Panna Katalin, Gyurácz-Németh Júlia, Ficza Domonik, Tóth Flóra, Szederkényi Anikó, Révész Míra, Ambrusits Ivonn
A képről hiányoznak: Benke Dóra, Cseri Péter Benjamin, Gárdonyi Géza, Gyügyi Lilien Szófia, Hetzer Áron, Kecskés Kitti, Magyarovics Zselyke, Pintér Marcell, Schleer Áron Péter, Steinhöfer Egbert
PrevNext